Zdraví


Tipy na chutný cheesecake. S čím ho připravit?

Tipy na chutný cheesecake. S čím ho připravit?

Cheesecake jeden z nejznámějších dezertů vůbec. Lehký, lahodný a tvarohový dortík, který se skládá z několika vrstev. Dvě základní vrstvy pro typický cheesecake jsou: vrstva spodní – rozdrobené sušenky spojené máslem, které tvoří těstíčko a vrstva horní, která je z krémového sýra,...


Čtěte více

Jak efektivně rozhýbat ztuhlou šíji a krk

Jak efektivně rozhýbat ztuhlou šíji a krk

Většinu pracovního dne prosedíme za stolem, v autě či na pohovce před televizí. Aniž si to uvědomujeme, je to na páteř (a krční obratle především) opravdu velký nápor. A pak se jednoho dne vzbudíme s nepříjemnou bolestí při každém sebemenším pohybu. Nebo...


Čtěte více

Losos na másle - recept

Losos na másle – recept

Domovem lososa obecného je Atlantský oceán. Většinu svého života žije v mořích a oceánech, takže by se dalo říct, že losos je mořská ryba. Avšak ke konci života se losos vydává proti proudu řek zpátky do svého rodiště, do sladkých vod, kde...


Čtěte více

Bramborový knedlík – recept

Bramborový knedlík – recept

Knedlíky, jako takové, sahají se svou historií vlastně až do starověku. Jejich vývoj byl celkově velmi pestrý: nejprve byly podávány jako hlavní jídlo, a to až nejméně do 19. století. Jejich tvar připomínaly kuličky nebo šišky, složením bylo především maso, mouka, vlastně...


Čtěte více

Jednoduchá fazolová polévka - recept

Jednoduchá fazolová polévka – recept

Neodmyslitelnou surovinou ve fazolové polévce, jak již vyplývá z názvu, jsou fazole. Možná vás to překvapí, ale tato bobovitá rostlina je známá v Evropě teprve od 16. století. Fazole původně pochází z Ameriky a některé jiné odrůdy také z Asie. V Evropě...


Čtěte více

Page 6 of 102« First...45678...203040...Last »