Recepty


Kulajda - připravte si skvělý pokrm

Kulajda – připravte si skvělý pokrm

Kulajda je velmi dobrá a velmi sytá polévka z brambor, hub a smetany. Tak jako mají Krkonoše své kyselo, jižní Čechy jsou známé právě touto polévkou. Pokud jíte houby a nevadí vám kopr, právě teď je ten ideální čas kulajdu si uvařit....


Čtěte více

Připravte doma chutnou a zdravou koprovou omáčku

Připravte doma chutnou a zdravou koprovou omáčku

Koprová omáčka – jedna z nejrozporuplnějších jídel, s kterým se můžete setkat. Mnoha lidmi nesnášena, jinými milována. Za svou neoblíbenost vděčí především právě aromatickému kopru, který je některými lidmi obecně špatně přijímán. Nevěříme, že jste se v minulosti s koprovou omáčkou nesetkali....


Čtěte více

3 tipy pro přípravu fitness večeře

3 tipy pro přípravu fitness večeře

Fitness strava se řídí principem zdravého životního stylu. Ze stravy přijímáme minimum tuků a cukrů, naopak zvyšujeme příjem bílkovin, abychom si udrželi svalovou hmotu. Fitness stravu většinou konzumují sportovci a milovníci fitness cvičení. Hlavními ingrediencemi pro přípravu zdravého fitness jídla jsou především...


Čtěte více

Tipy na chutný cheesecake. S čím ho připravit?

Tipy na chutný cheesecake. S čím ho připravit?

Cheesecake jeden z nejznámějších dezertů vůbec. Lehký, lahodný a tvarohový dortík, který se skládá z několika vrstev. Dvě základní vrstvy pro typický cheesecake jsou: vrstva spodní – rozdrobené sušenky spojené máslem, které tvoří těstíčko a vrstva horní, která je z krémového sýra,...


Čtěte více

Zdravé a chutné jídlo – losos na másle

Zdravé a chutné jídlo – losos na másle

Domovem lososa obecného je Atlantský oceán. Většinu svého života žije v mořích a oceánech, takže by se dalo říct, že losos je mořská ryba. Avšak ke konci života se losos vydává proti proudu řek zpátky do svého rodiště, do sladkých vod, kde...


Čtěte více

Bramborový knedlík – příprava chutného pokrmu

Bramborový knedlík – příprava chutného pokrmu

Knedlíky, jako takové, sahají se svou historií vlastně až do starověku. Jejich vývoj byl celkově velmi pestrý: nejprve byly podávány jako hlavní jídlo, a to až nejméně do 19. století. Jejich tvar připomínaly kuličky nebo šišky, složením bylo především maso, mouka, vlastně...


Čtěte více

Jednoduchá a chutná fazolová polévka

Jednoduchá a chutná fazolová polévka

Neodmyslitelnou surovinou ve fazolové polévce, jak již vyplývá z názvu, jsou fazole. Možná vás to překvapí, ale tato bobovitá rostlina je známá v Evropě teprve od 16. století. Fazole původně pochází z Ameriky a některé jiné odrůdy také z Asie. V Evropě...


Čtěte více

Jak připravit rajskou omáčku

Jak připravit rajskou omáčku

Rajská omáčka je ve všech svých variantách rozšířená po celém světě. Ovšem hlavní ingredienci mají všechny stejnou, a to jsou rajčata. Jejich chuť musí být v omáčkách dominantní. Názvy omáčky z rajčat se po světě mohou různě měnit, například v Mexiku ji...


Čtěte více

Tradiční halušky s brynzou a slaninou si zamilujete

Tradiční halušky s brynzou a slaninou si zamilujete

Při návštěvě Slovenska zcela jistě najdete na každém rohu na cedulích u restaurací upoutávku na klasické slovenské halušky s brynzou. Halušky patří k slovenským tradičním národním jídlům.  Jídlo je na přípravu velmi jednoduché a nezabere ani příliš času. V původním receptu se...


Čtěte více

Page 1 of 2412345...1020...Last »