Jak efektivně rozhýbat ztuhlou šíji a krk
Většinu pracovního dne prosedíme za stolem, v autě či na pohovce před televizí. Aniž si to uvědomujeme, je to na páteř (a krční obratle především) opravdu velký nápor. A pak se jednoho dne vzbudíme s nepříjemnou bolestí při každém sebemenším pohybu. Nebo...
Čtěte více
Zdravé a chutné jídlo – losos na másle
Domovem lososa obecného je Atlantský oceán. Většinu svého života žije v mořích a oceánech, takže by se dalo říct, že losos je mořská ryba. Avšak ke konci života se losos vydává proti proudu řek zpátky do svého rodiště, do sladkých vod, kde...
Čtěte více
Přerušovaný půst – jaký vliv má na zdraví
Přerušovaný půst nebo také přerušované hladovění je metoda stravování, která získává stále větší pozornost nejen celebrit, ale i obyčejných lidí. Metoda vychází z principů minulých generací, u nichž bylo naprosto přirozené jíst jen dvakrát denně. Dnešní pravidelná strava sestávající z pěti i...
Čtěte více
Bramborový knedlík – příprava chutného pokrmu
Knedlíky, jako takové, sahají se svou historií vlastně až do starověku. Jejich vývoj byl celkově velmi pestrý: nejprve byly podávány jako hlavní jídlo, a to až nejméně do 19. století. Jejich tvar připomínaly kuličky nebo šišky, složením bylo především maso, mouka, vlastně...
Čtěte více
Jednoduchá a chutná fazolová polévka
Neodmyslitelnou surovinou ve fazolové polévce, jak již vyplývá z názvu, jsou fazole. Možná vás to překvapí, ale tato bobovitá rostlina je známá v Evropě teprve od 16. století. Fazole původně pochází z Ameriky a některé jiné odrůdy také z Asie. V Evropě...
Čtěte více
Cukrovka je velký strašák. Jak se jí vyhnout?
Cukrovka je zatím stále ještě nevyléčitelná nemoc, ale při dodržování několika důležitých zásad, můžete i s ní vést plnohodnotný život. Hlavním projevem cukrovky je zvýšená hladina cukru v krvi, v dalších stádiích je také například ohrožen zrak, špatně se hojí rány a...
Čtěte více
Připravte hrnkový perník pro členy vaší rodiny
Není snad nikdo, kdo by neznal tento hnědý, voňavý a sladký zákusek. Původní recept byl pouze z mouky, medu a pepře. Díky pepři získal svůj název (původně peprník) . Dnes se do těsta přidává více druhů koření, například skořice, anýz nebo hřebíček....
Čtěte více
Trápí vás strie? 9 tipů, co na ně zabírá
Jestli si myslíte, že tento problém trápí jen vás, vězte, že strie má většina obyvatel této planety. A to nejen ženy, strie trápí i řadu mužů. Tyto jizvičky na kůži, které se tvoří převážně na břiše, na prsou a na stehnech, jsou...
Čtěte více
Jak připravit rajskou omáčku
Rajská omáčka je ve všech svých variantách rozšířená po celém světě. Ovšem hlavní ingredienci mají všechny stejnou, a to jsou rajčata. Jejich chuť musí být v omáčkách dominantní. Názvy omáčky z rajčat se po světě mohou různě měnit, například v Mexiku ji...
Čtěte více
Chcete zhubnout? Jezte okurku – pravda nebo mýtus
Už jste také slyšeli o okurkové dietě? To prostě jíte nějaký čas okurky na všechny způsoby a zhubnete. Teoreticky je to možné. Okurky mají jen velmi málo kalorií, z větší části je to vlastně jen voda. V praxi jsou jednostranné diety velmi...
Čtěte více