Recepty


Recept na octové cukroví

Recept na octové cukroví

Kromě všem známé klasiky, jako jsou vanilkové rohlíčky, linecká kolečka, pracny či kokosky, má každá rodina nějaké své oblíbené cukroví, které na vánočním stole nesmí chybět. Pro někoho to je octové cukroví, možná i proto, že jde o cukroví jednoduché a levné....


Čtěte více

Recept na skvělé houbové italské rizoto

Recept na skvělé houbové italské rizoto

Když se povede houbařská sezóna jako letos, jistě máte doma dost hříbků na to, abyste si vyzkoušeli uvařit pravé italské houbové rizoto. Samozřejmě se dá připravit i ze žampionů, ale s hříbky má naprosto neodolatelnou chuť. Asi je jasné, že italské rizoto...


Čtěte více

Skvělé špenátové palačinky s lososem

Skvělé špenátové palačinky s lososem

Palačinky patří k oblíbeným pokrmům malých i dospělých strávníků. Zatímco děti mají raději palačinky sladké, s marmeládou, tvarohem nebo nutelou, starší občas rádi experimentují se slanými náplněmi.  Známou variantou jsou palačinky se špenátem, které si můžete dopřát jako lehký oběd nebo večeři....


Čtěte více

Domácí zdravý sirup z bezu bez chemie

Domácí zdravý sirup z bezu bez chemie

Keře černého bezu rostou všude a často kolem nich jen nevšímavě procházíme. Přitom jde o skutečný poklad, který velmi prospívá našemu zdraví. A to hned dvakrát: na jaře, když kvete, a na podzim, když vydá své tmavě fialové plody. Zatímco bobule černého...


Čtěte více

Dietní večeře z kuřecího masa

Dietní večeře z kuřecího masa

Kdykoliv potřebujete uvařit rychle, je nejlepší řešení připravit něco z kuřecího masa, především z prsou. Obvykle pak můžete jídlo podávat do 20 minut. Dietní večeře z kuřecího masa je klasika, ke které se uchylují nejen ti, kdo hubnou, ale i sportovci. Říká...


Čtěte více

Recept na bomboloni

Recept na bomboloni

Tento dezert pochází původně z Rakouska, přesto se více spojuje s Toskánskem, kde zdomácněl. Název “bombolone” znamená v italštině bomba, což souhlasí, protože jde o bombu kalorickou. Nicméně lahodné a úžasně lehounké koblihy, tradičně plněné krémem (nebo po našem pikantní zavařeninou) jsou...


Čtěte více

Meruňkové čatní

Meruňkové čatní

Čatní, čatný, ale i chutney, to je název pro tradiční pokrm indické kuchyně. Pro mnoho lidí je čatní velká záhada, protože existuje mnoho variant a chutí a nelze tedy s přesností určit, jak by vlastně mělo chutnat. Čatní je vlastně název pro...


Čtěte více

Recept na česnekový dip

Recept na česnekový dip

Zahradní grilovačky jsou v plném proudu. Na zahrádkách, terasách u domů i na balkonech se line vůně grilovaného masa, sýrů, zeleniny i pečiva. K tomu nezbytně patří různé druhy omáček a dipů.  Pokud vás omrzela chuť kupovaných omáček a nebo jen chcete...


Čtěte více

Jak upéct vepřové koleno

Jak upéct vepřové koleno

Pečené vepřové koleno je často vyhledávaná hospodská pochoutka, podávaná tradičně s křenem, hořčicí a chlebem. Mnoho lidí chodí na vepřové koleno do restaurace, protože mají obavy, že je jeho domácí příprava příliš složitá, a tak si na něm raději pochutnají v restauraci,...


Čtěte více

Page 4 of 22« First...23456...1020...Last »