Recepty


Recept na bramboračku s čerstvými houbami

Recept na bramboračku s čerstvými houbami

Těžko bychom v české gastronomii našli lidovější polévku, než je bramboračka. Má typickou zeleninovou chuť, je sytá, protože se do ní dává opravdu hodně brambor a zeleniny a navíc ještě jíška, ale když do ní přidáte čerstvé houby, je to neskutečná dobrota. ...


Čtěte více

Hrášková polévka - recept

Hrášková polévka – recept

Polévka z čerstvého hrášku patří k těm hodně oblíbeným, a o kupodivu i mezi dětmi. Nádherně zelený chutný krém doplněný o krutonky z bílého pečiva může být lehkým letním obědem stejně, jako zimní večeří, co skvěle zasytí i zahřeje. V zimě se,...


Čtěte více

Sezónní recept - bublanina s ovocem

Sezónní recept – bublanina s ovocem

Bublanina je docela jistě nejoblíbenějším letním moučníkem s ovocem. Je to nejen proto, že se peče s letním ovocem, jako jsou třešně, višně, jahody, borůvky nebo třeba rybíz, důvodem velké obliby je hlavně fakt, že bublanina s ovocem je moučník lehký, nadýchaný...


Čtěte více

Jak na domácí krtkův dort

Jak na domácí krtkův dort

Tento dort býval na konci minulého století velmi populární a nesměl chybět na žádné dětské oslavě. Obvykle se koupila krabice se směsí na jeho přípravu a spolu s dalšími ingrediencemi nebylo nijak těžké si ho připravit, i když jste nebyly právě dokonalé...


Čtěte více

Recept na rychlý rebarborový koláč

Recept na rychlý rebarborový koláč

Rebarbory je v létě na zahrádce dost a koláče z ní patří k těm velmi oblíbeným. Díky své osvěžující nakyslé chuti se do moučníků opravdu hodí. A jistě každá hospodyňka má svůj zaručený postup, jak ten nejlepší rebarborový koláč upéct.  Obvykle se...


Čtěte více

Recept na kuskus

Recept na kuskus

Kuskus jsme si oblíbili díky dovoleným v Egyptě, Maroku a dalších severoafrických zemích. O to víc, když vyšlo najevo, jak jednoduše se kuskus připravuje. Žádné dlouhé vaření, jen spařit horkou vodou a nechat odstát. Kuskus je do kuliček omletá krupice z pšenice,...


Čtěte více

Recept na špenátové rizoto

Recept na špenátové rizoto

Pravé italské rizoto je minimalistické: jen z několika ingrediencí vzniká pokrm úžasné chuti. Na druhou stranu Italové kombinují suroviny, které by Čech nikdy sám dobrovolně nespojil. Řekněte sami – rýže a špenát? Přesto špenátové rizoto patří k oblíbeným pochoutkám a stojí za...


Čtěte více

Jednoduchý recept na originální dort Pavlova

Jednoduchý recept na originální dort Pavlova

O původ tohoto dortu se přetahují Austrálie s Novým Zélandem, jméno ovšem zcela jistě získal po slavné ruské tanečnici. Přestože dort vypadá jako obrovská sněhová pusinka, originální dort Pavlova má vnitřek měkký, tak trochu jako bonbóny marshmallows. Aby se dort povedl, je...


Čtěte více

Recept na chutnou hráškovou polévku

Recept na chutnou hráškovou polévku

Hrách patří mezi naše základní potraviny už po staletí. Přesto se postupem času z našich talířů vytratil a nahradil ho mladý zelený hrášek. A tak vedle klasické hrachové polévky plné česneku a majoránky vaříme i polévku hráškovou, obvykle v podobě hráškového krému....


Čtěte více

Recept na skvělý rýžový nákyp

Recept na skvělý rýžový nákyp

Říkat, že rýžový nákyp je skutečná pochoutka, někomu, kdo má zkušenost jen ze školní nebo táborové jídelny, je dost odvážné. Přesto je to pravda. Rýžový nákyp skutečně může být jídlo, na které se celá rodina těší, stačí jen ho správně připravit. Úspěch...


Čtěte více

Page 4 of 25« First...23456...1020...Last »