Recepty


Pokrmy z cizrny

Pokrmy z cizrny

Cizrna je lehce stravitelná luštěnina s lehce oříškovou chutí. Kromě bílkovina a důležité vlákniny obsahuje vitamíny, minerály a antioxidanty zpomalující stárnutí a snižující špatný cholesterol v krvi.  S cizrnou se nejčastěji setkáte v orientální a v asijské kuchyni. Díky své neutrální chuti...


Čtěte více

Recept na špagety carbonara

Recept na špagety carbonara

Připravit si špagety carbonara, neboli po uhlířsku, je nečekaně jednoduché. A výsledek neskutečně dobrý, i když k jejich přípravě potřebujete jen čtyři základní ingredience. Tajemství dokonalých špaget carbonara jsou kvalitní suroviny. Kromě opravdu dobrých špaget ze semolinové mouky, které bude třeba uvařit...


Čtěte více

Tipy na recepty z avokáda

Tipy na recepty z avokáda

Pro někoho je možná překvapením, že avokádo je vlastně ovoce. I když není vůbec sladké a je plné kvalitního rostlinného tuku. Kromě toho je plné minerálních látek a je velmi zdravé. V kuchyni se dá použít čerstvé i tepelně upravené, podle toho...


Čtěte více

Recept na nejlepší dýňovou polévku

Recept na nejlepší dýňovou polévku

Ještě před pár lety byla v Čechách dýňová polévka téměř neznámá, dnes se vaří všude a konzumuje s chutí. Jak ale vybrat recept na nejlepší dýňovou polévku?  Dýně je jemná a delikátní, takže si rozumí s všelijakým kořením. Můžete si ji dochutit...


Čtěte více

Recept na švestkový koláč

Recept na švestkový koláč

Neodolatelná klasika, jeden z nejoblíbenějších českých moučníků vůbec, to je švestkový koláč. Každá rodina má ten svůj oblíbený: kynutý, hrnkový, s drobenkou, s tvarohem či s mákem, receptů na koláč se švestkami je celá řada. Máte chuť na švestkový koláč? Vyzkoušejte recept...


Čtěte více

Recept na langoše

Recept na langoše

Původně jsou tyto nadýchané placky z chlebového těsta. Dříve se jednou týdně roztápěla pec a pekl se chleba. A aby bylo rychle pečivo k snídani, odebíraly hospodyně část těsta a pekly z něj na plotně placky. Dodnes se běžně pečou po celé...


Čtěte více

Recept na jáhlovou kaši

Recept na jáhlovou kaši

Je velká škoda, že se jáhly docela vytratily z našeho jídelníčku, protože díky jejich vysokému obsahu minerálních látek jsou důležité pro stavbu kostí, kloubů a vaziv. Z toho důvodu bychom je měli vařit alespoň dětem. Jáhly jsou velmi dobře stravitelné, z minerálních...


Čtěte více

Nejlepší silvestrovští utopenci

Nejlepší silvestrovští utopenci

Zatímco vánoční svátky se nesou převážně v duchu vánočního cukroví, štrůdlu, vánočky a dalších sladkostí, silvestrovské pohoštění je spíš věnováno chutím pikantním. Dost často si všechny ty dobroty připravujeme vlastními silami.   Mezi typické pochoutky s nimiž vítáme příchod nového roku, bývají kromě...


Čtěte více

Recept na cibulovou marmeládu

Recept na cibulovou marmeládu

Cibulová marmeláda je hustá, sladko-slaná navinulá omáčka, která se výborně hodí k masu. Vyzkoušet byste ji měli s uzeným, s domácí paštikou nebo například s pečeným bažantem a jinou drůbeží. Skvělá je i s výraznými sýry, například s kozím, nebo ji můžete...


Čtěte více

Recept na tradiční vánočku

Recept na tradiční vánočku

Vánoční svátky si bez tohoto moučníku ani nelze představit, vánočka nás provází již od 16. století. Její tvar připomíná Ježíška v povijanu, proto nechyběla ani na stole v chudších domácnostech a s jejím pečením se pojí řada tradičních zvyků. První hotová vánočka...


Čtěte více

Page 3 of 2212345...1020...Last »