Recepty


Meruňkové čatní

Meruňkové čatní

Čatní, čatný, ale i chutney, to je název pro tradiční pokrm indické kuchyně. Pro mnoho lidí je čatní velká záhada, protože existuje mnoho variant a chutí a nelze tedy s přesností určit, jak by vlastně mělo chutnat. Čatní je vlastně název pro...


Čtěte více

Recept na česnekový dip

Recept na česnekový dip

Zahradní grilovačky jsou v plném proudu. Na zahrádkách, terasách u domů i na balkonech se line vůně grilovaného masa, sýrů, zeleniny i pečiva. K tomu nezbytně patří různé druhy omáček a dipů.  Pokud vás omrzela chuť kupovaných omáček a nebo jen chcete...


Čtěte více

Jak upéct vepřové koleno

Jak upéct vepřové koleno

Pečené vepřové koleno je často vyhledávaná hospodská pochoutka, podávaná tradičně s křenem, hořčicí a chlebem. Mnoho lidí chodí na vepřové koleno do restaurace, protože mají obavy, že je jeho domácí příprava příliš složitá, a tak si na něm raději pochutnají v restauraci,...


Čtěte více

Recept na ovocné knedlíky

Recept na ovocné knedlíky

Léto je hlavní sezónou ovocných knedlíků, protože postupně dozrává všechno ovoce, které je na přípravu knedlíků vhodné (jahody, meruňky, borůvky, švestky). proto není divu, že i méně zkušené kuchařky se začnou pídit po osvědčeném receptu na těst, z něhož se ovocné knedlíky...


Čtěte více

Recept na domácí malinovku

Recept na domácí malinovku

Sladce vonící růžová limonáda, která přináší v horkém dni příjemné osvěžení, je oblíbeným nápojem malých i velkých. Limonáda, která dospělé chytne za srdce a vrátí do dětství a dětem rozšíří úsměv na rtech. Řeč je o domácí malinovce, neboli malinové limonádě.  Ovocné...


Čtěte více

Jak vyrobit pesto

Jak vyrobit pesto

Pesto zná každý, kdo miluje italskou kuchyni, především pak jídla z těstovin. V Itálii se běžně setkáte s pestem zeleným, připraveným z bylinek, a s červeným ze sušených rajčat. Pokud hledáte recept na “typické” pesto, pravděpodobně myslíte to z bazalky, piniových oříšků...


Čtěte více

Jak připravit jahodové džemy bez chemie

Jak připravit jahodové džemy bez chemie

Máte rádi marmelády? Tak vás jistě potěší recept na svojí, doma vyrobenou, a to bez chemie. Jahodová marmeláda patří mezi ty oblibenější. Můžete jí dokonce připravit i ochucenou, například kokosem, vanilkou nebo bylinkami. Ti největší labužníci si do jahodové marmelády můžou přidat...


Čtěte více

Jak zahustit polévky

Jak zahustit polévky

Existuje mnoho způsobů, jak zahustit polévky, ať už ji chcete mít hustou jen trochu a nebo hodně. Vždycky doma najdete tu správnou ingredienci, kterou můžete k zahuštění použít. Nabízí se nám k tomu mnoho tradičních i méně tradičních surovin. Jíška, brambor, ovesné...


Čtěte více

Recept na tvarohové tyčinky

Recept na tvarohové tyčinky

Tvarohové tyčinky jsou rychlý a velmi jednoduchý způsob, jak si vytvořit dobré mlsání na večer k televizi, nebo když se ohlásí nečekaná návštěva a vy zjistíte, že toho doma moc není. Stačí jen tři běžné ingredience a za pár minut nesete na...


Čtěte více

Page 1 of 1912345...10...Last »