Recepty


Jak sušit šípky

Jak sušit šípky

Plody šípku jsou velmi bohaté na vitamín C, který s přicházejícím sychravým počasím jistě oceníme jako prevenci proti nachlazení. Šípek se kromě podpoření imunity používá také k léčbám močových cest, naše babičky ho používaly na menstruační bolesti a dokonce má i detoxikační...


Čtěte více

Recept na vanilkové rohlíčky

Recept na vanilkové rohlíčky

Vanilkové rohlíčky jsou pravou českou vánoční klasikou. Pečou se jistě v každé rodině a stejně jistě má každá rodina svůj starý osvědčený recept na nějž nedá dopustit. Do těsta na vanilkové rohlíčky někdo dává mandle, někdo vlašské ořechy, výsledek ale je vždy...


Čtěte více

Jak upéct kachnu

Jak upéct kachnu

Řada hospodyněk si na pečení kachny netroufá, její příprava jim připadá složitá. S dnešními kuchyňskými spotřebiči je to ale záležitost tak jednoduchá, že dozlatova upečenou kachnu zvládne i kulinářský začátečník. Abyste si i vy upekli chutnou kachničku, stačí vám trouba s termostatem...


Čtěte více

Recept na vánočku

Recept na vánočku

Vánočka bývala v dřívějších dobách vrcholem slavnostní štědrovečerní večeře a neodmyslitelně patří k vánočním tradicím. Recept se dědil z generace na generaci a krajově se lišil. Kynuté těsto mělo údajně moc ochránit domácnost před pohromami a zároveň bylo symbolem získání bohatství. Ať...


Čtěte více

Recept na medové perníčky

Recept na medové perníčky

Vánoce se kvapem blíží a právě teď je čas na pečení perníčků. Klasické perníčky totiž potřebují čas – ne na jejich přípravu, ale proto, že musí dostatečně odležet. Pokud na ně ale spěcháte nemusíte se bát. Přinášíme vám recept na medové perníčky,...


Čtěte více

Jak vyrobit domácí kečup

Jak vyrobit domácí kečup

Taky máte rádi kečup, ale z nabídky v obchodech jako by se vytratily ty dobré, opravdu rajčatové? Jestli máte dost rajčat a trochu času, zkuste si vyrobit svůj vlastní. Uvidíte, že nikdy už nebudete chtít jiný. Na výrobu domácího kečupu můžete použít...


Čtěte více

Jak upéct štrůdl

Jak upéct štrůdl

Závin s jablky patří mezi poklady české gastronomie, bez ohledu na to, jestli použijete těsto listové, kynuté nebo tažené. Jablka ovoněná skořicí, zabalená do natenko vyváleného těsta, je pochoutka, které nikdo neodolá. Upéct štrůdl zvládne i začátečník. Ale pravda je, že čím...


Čtěte více

Jak připravit jablečná povidla

Jak připravit jablečná povidla

Jsme uprostřed období, kdy listnaté stromy zbarvují své listy do krásných odstínů a sklízí se úroda většiny z nich. Podzim je tu. I jablka dozrávají. Možná jste už uvařila či upekla všechny různé pochoutky, které vás napadly. Pokud vám dochází nápady, ale...


Čtěte více

Rajčatová passata se zeleninou

Rajčatová passata se zeleninou

Sběr rajčat vrcholí a vy už možná ani nevíte, co si s nimi počít. Jasně, že nejlepší jsou čerstvé jen tak do ruky, případně v zeleninových salátech, ale když jich je hodně, tak se mohou přejíst. Pak je dobré některé uchovat pro...


Čtěte více

Domácí ovesné mléko

Domácí ovesné mléko

Řada lidí se dnes vyhýbá laktóze. Ať už z důvodů zdravotních, nebo protože je to trendy, je hodně těch, kdo stále častěji sáhnou po rostlinné alternativě mléka a výrobků z něj. A tak  na své popularitě nabývá domácí výroba rostlinného mléka z...


Čtěte více

Page 1 of 1712345...10...Last »