Zdraví


Hrnkový perník - recept

Hrnkový perník – recept

Není snad nikdo, kdo by neznal tento hnědý, voňavý a sladký zákusek. Původní recept byl pouze z mouky, medu a pepře. Díky pepři získal svůj název (původně peprník) . Dnes se do těsta přidává více druhů koření, například skořice, anýz nebo hřebíček....


Čtěte více

Jak připravit rajskou omáčku

Jak připravit rajskou omáčku

Rajská omáčka je ve všech svých variantách rozšířená po celém světě. Ovšem hlavní ingredienci mají všechny stejnou, a to jsou rajčata. Jejich chuť musí být v omáčkách dominantní. Názvy omáčky z rajčat se po světě mohou různě měnit, například v Mexiku ji...


Čtěte více

Co zabírá na nafouknuté břicho

Co zabírá na nafouknuté břicho

Nadýmání, plynatost, prostě nafouknuté břicho trápí čas od času každého z nás. Z nějakého důvodu se nám ve střevech začnou hromadit plyny a nepříjemně nás tlačí v břiše. Plynatost má většinou nějakou banální příčinou, může být ale také průvodním projevem nějakého vánějšího...


Čtěte více

Jak připravit chutné šunkofleky

Jak připravit chutné šunkofleky

Šunkofleky zná snad opravdu každý. Oblíbená pochoutka z těstovin a uzeného masa se připravuje v každé školní jídelně i v řadě domácností. Toto jídlo se vaří s velkou oblibou u strávníků po mnoho generací.  Připravit si šunkofleky je opravdu jednoduché, rychlé a...


Čtěte více

Zázračná echinacea. Proč byste ji měli mít doma?

Zázračná echinacea. Proč byste ji měli mít doma?

Třapatka nachová neboli Echinacea purpurea je rostlina známá svými pozitivními účinky na oslabenou imunitu. Prvními obyvateli, kdo využívali její sílu, byli severoameričtí indiáni. Používali její kořen a nať k léčení vysokých teplot a především zánětlivých onemocnění, včetně zanícených ran. Třapatka obsahuje polysacharidy,...


Čtěte více

Page 12 of 106« First...1011121314...203040...Last »