Třešňové müsli

Napsal

Máte rádi po ránu sladké, ale sušeny nechcete? Nejlepší je pojíst ovoce. Snídani pro dva nebo lahodný odpolední třešňový dezert připravíte hravě za 20 minut.

Potřeby:

3 polévkové lžíce celozrnných ovesných vloček
200 gramů sladkých třešní
200 gramů zakysané smetany
Na špičku nože vanilku
Jeden plátek černého chleba
Půl lžičky kakaového prášku

Postup

Ovesné vločky za stálého míchání orestujeme na teflonové pánvi, samozřejmě bez tuku. Pak vysypeme na talíř a necháme vychladnout. Mezitím omyjeme třešně, odstraníme stopky a odpeckujeme.
Zákys ušleháme a s vanilkou do hladka. Krajíc chleba jemně rozdrobíme a spolu s orestovanými vločkami a třešněmi přidáme do připraveného mléka.
Hotové třešňové müsli rozdělíme do dvou hlubokých talířů a servírujeme posypané kakaem.

Pokud chcete vybrat jen ty nejlepší třešně, kupte hlavně ty, které jsou tmavší. Obsahují totiž více draslíku a železa než světlé.

A nezapomeňte. Pokud vám kdykoliv během dne zakručí v žaludku jako známka hladu nebo vás přepadne chuť, vrhněte se do zdravého müsli. Obsahuje spoustu vitamínu a minerálů, ale navíc, energii, kterou sníte, zase rychle vydáte – ať už pohybem nebo myšlením. Příjemná svačinka vám nezabere příliš drahocenného času, ale navíc vás posílí na celý den.

Share

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *