Recepty


Tipy na rychlý oběd do 40 minut

Tipy na rychlý oběd do 40 minut

Máte rádi doma uvařená jídla, ale stále bojujete s nedostatkem času? Pak právě pro vás jsou naše dva recepty na “rychlovky” z těstovin. Sázíme na zdravý životní styl, takže jsme v obou případech zvolili celkem nezvyklou kombinaci s rybou. Pro rychlou přípravu...


Čtěte více

Česnek - informace a účinky

Česnek – informace a účinky

Česnek jídlu přidává na výraznější chuti, tělu zase na zdraví. Má pro nás opravdu mnoho příznivých vlivů, především má silné antibakteriální a protiplísňové účinky. Je bohatý na vitamíny, selen, vápník a jód. V česneku se ukrývá chemická látka alicin, zodpovědná za charakteristické...


Čtěte více

Recept na housky

Recept na housky

Kupované housky ”raženky” tak nějak nebývají chuťovým zážitkem, jako tomu bývá u ručně pletených houstiček pečených v soukromých pekárnách. Za takovou pletýnku si ovšem zase trochu připlatíte. Druhá možnost je upéct si vlastní housky doma. Upéct si kvalitní voňavé housky je práce...


Čtěte více

Jak sušit šípky

Jak sušit šípky

Plody šípku jsou velmi bohaté na vitamín C, který s přicházejícím sychravým počasím jistě oceníme jako prevenci proti nachlazení. Šípek se kromě podpoření imunity používá také k léčbám močových cest, naše babičky ho používaly na menstruační bolesti a dokonce má i detoxikační...


Čtěte více

Recept na vanilkové rohlíčky

Recept na vanilkové rohlíčky

Vanilkové rohlíčky jsou pravou českou vánoční klasikou. Pečou se jistě v každé rodině a stejně jistě má každá rodina svůj starý osvědčený recept na nějž nedá dopustit. Do těsta na vanilkové rohlíčky někdo dává mandle, někdo vlašské ořechy, výsledek ale je vždy...


Čtěte více

Jak upéct kachnu

Jak upéct kachnu

Řada hospodyněk si na pečení kachny netroufá, její příprava jim připadá složitá. S dnešními kuchyňskými spotřebiči je to ale záležitost tak jednoduchá, že dozlatova upečenou kachnu zvládne i kulinářský začátečník. Abyste si i vy upekli chutnou kachničku, stačí vám trouba s termostatem...


Čtěte více

Recept na vánočku

Recept na vánočku

Vánočka bývala v dřívějších dobách vrcholem slavnostní štědrovečerní večeře a neodmyslitelně patří k vánočním tradicím. Recept se dědil z generace na generaci a krajově se lišil. Kynuté těsto mělo údajně moc ochránit domácnost před pohromami a zároveň bylo symbolem získání bohatství. Ať...


Čtěte více

Recept na medové perníčky

Recept na medové perníčky

Vánoce se kvapem blíží a právě teď je čas na pečení perníčků. Klasické perníčky totiž potřebují čas – ne na jejich přípravu, ale proto, že musí dostatečně odležet. Pokud na ně ale spěcháte nemusíte se bát. Přinášíme vám recept na medové perníčky,...


Čtěte více

Jak vyrobit domácí kečup

Jak vyrobit domácí kečup

Taky máte rádi kečup, ale z nabídky v obchodech jako by se vytratily ty dobré, opravdu rajčatové? Jestli máte dost rajčat a trochu času, zkuste si vyrobit svůj vlastní. Uvidíte, že nikdy už nebudete chtít jiný. Na výrobu domácího kečupu můžete použít...


Čtěte více

Jak upéct štrůdl

Jak upéct štrůdl

Závin s jablky patří mezi poklady české gastronomie, bez ohledu na to, jestli použijete těsto listové, kynuté nebo tažené. Jablka ovoněná skořicí, zabalená do natenko vyváleného těsta, je pochoutka, které nikdo neodolá. Upéct štrůdl zvládne i začátečník. Ale pravda je, že čím...


Čtěte více

Page 3 of 1912345...10...Last »