Zdraví


Tipy na recepty z avokáda

Tipy na recepty z avokáda

Pro někoho je možná překvapením, že avokádo je vlastně ovoce. I když není vůbec sladké a je plné kvalitního rostlinného tuku. Kromě toho je plné minerálních látek a je velmi zdravé. V kuchyni se dá použít čerstvé i tepelně upravené, podle toho...


Čtěte více

Proč pěstovat moruše

Proč pěstovat moruše

Morušovníky se u nás pěstují už po staletí, přestože jejich původním domovem je Asie. Na našem území najdete stromy staré i 200 let, svou výškou 15 – 18 m a rozložitou korunou působí velmi impozantně.  S morušemi se můžete setkat ve variantách:...


Čtěte více

Tipy, jak se vypořádat s bolestí v krku

Tipy, jak se vypořádat s bolestí v krku

Bolest krku je velmi nepříjemný průvodní jev nemoci, nikoliv nemoc samotná. Nejčastěji přichází s angínou jsou ale i virové nemoci, při nichž může bolet v krku.  Důvodem bolesti krku bývají i různé alergie, znečištěné ovzduší, tabákový kouř, suchý nebo  ledový vzduch, případně...


Čtěte více

Recept na nejlepší dýňovou polévku

Recept na nejlepší dýňovou polévku

Ještě před pár lety byla v Čechách dýňová polévka téměř neznámá, dnes se vaří všude a konzumuje s chutí. Jak ale vybrat recept na nejlepší dýňovou polévku?  Dýně je jemná a delikátní, takže si rozumí s všelijakým kořením. Můžete si ji dochutit...


Čtěte více

Recept na švestkový koláč

Recept na švestkový koláč

Neodolatelná klasika, jeden z nejoblíbenějších českých moučníků vůbec, to je švestkový koláč. Každá rodina má ten svůj oblíbený: kynutý, hrnkový, s drobenkou, s tvarohem či s mákem, receptů na koláč se švestkami je celá řada. Máte chuť na švestkový koláč? Vyzkoušejte recept...


Čtěte více

Recept na langoše

Recept na langoše

Původně jsou tyto nadýchané placky z chlebového těsta. Dříve se jednou týdně roztápěla pec a pekl se chleba. A aby bylo rychle pečivo k snídani, odebíraly hospodyně část těsta a pekly z něj na plotně placky. Dodnes se běžně pečou po celé...


Čtěte více

Recept na jáhlovou kaši

Recept na jáhlovou kaši

Je velká škoda, že se jáhly docela vytratily z našeho jídelníčku, protože díky jejich vysokému obsahu minerálních látek jsou důležité pro stavbu kostí, kloubů a vaziv. Z toho důvodu bychom je měli vařit alespoň dětem. Jáhly jsou velmi dobře stravitelné, z minerálních...


Čtěte více

Jak se zbavit oparů a aftů

Opary a afty jsou drobné vřídky,které nám dost znepříjemňují život. Zatímco afty se obecně vyskytují v dutině ústní a na jazyku (mohou se objevit i v nose), opar, k naší smůle, vyráží na rtu na odiv všem.  Oba problémy, opary i afty,...


Čtěte více

Nejlepší silvestrovští utopenci

Nejlepší silvestrovští utopenci

Zatímco vánoční svátky se nesou převážně v duchu vánočního cukroví, štrůdlu, vánočky a dalších sladkostí, silvestrovské pohoštění je spíš věnováno chutím pikantním. Dost často si všechny ty dobroty připravujeme vlastními silami.   Mezi typické pochoutky s nimiž vítáme příchod nového roku, bývají kromě...


Čtěte více

Page 1 of 7612345...102030...Last »