Bylinkové Tagliatelle se žampiony

Napsal

Bylinkové Tagliatelle se žampionyZnáte ve svém okolí někoho, kdo by nemiloval italskou kuchyni? Pokud ano, neváhejte a pozvěte ho k sobě na výtečnou pochoutku se žampiony. Toto jídlo zachutná celé vaši rodině a i těm, kteří Itálii v oblibě moc nemají. Připrava je jednoduchá a jídlo skvěle zasytí.

Budeme potřebovat

– nudlové těsto: 300 g polohrubé mouky, 1 lžička soli, 3 lžíce olivového oleje, 3 rozšlehaná vejce, 2 lžíce sekaných bylinek (estragon, petrželka nebo bazalka)
– omáčka: 20 g másla, 2 nakrájené šalotky, 400 g žampionů,  1 lžíce sherry nebo marsaly, olivový olej, 5 velkých rajčat, 30 g sekaných čerstvých bylinek dle chuti, čerstvě umletý pepř, parmazán

Postup přípravy

Nudlové těsto připravíme smícháním mouky, vajec, oleje, soli a bylinek, rozdělte na tři díly a protáhněte strojkem na nudle s nejúžší nastavitelnou mezerou. Nemáte-li strojek, vyválejte ho válečkem a nakrájejte ručně. Poté na rozehřátem másle osmahněte a poduste šalotkou, zvyšte teplotu a přidejte  na plátky nakrájené žampiony a prudce opečte do hněda. Duste 2-3 minuty, přidejte sherry a zvolna opékejte dalších asi 30 sekund. Osolte, opepřete a dejte z plotny. Vložte do vařící vody těstoviny a vařte 2-3 minuty. Nakonec rozehřejte olivový olej a promíchejte žampiony, tagliatelle, nakrájená rajčata a bylinkovou směs. Posypte parmazánem a podávejte.

Přejeme dobrou italskou chuť 😉

Share

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *