Domácí ovesné mléko
Řada lidí se dnes vyhýbá laktóze. Ať už z důvodů zdravotních, nebo protože je to trendy, je hodně těch, kdo stále častěji sáhnou po rostlinné alternativě mléka a výrobků z něj. A tak na své popularitě nabývá domácí výroba rostlinného mléka z...
Čtěte více
5 nejlepších destinací pro svatební cestu
Blíží se váš velký den “D”, plno starostí s ním spojených vám visí na krku a nemůžete se dočkat, až tento předsvatební shon skončí a vy si budete moci užívat společné chvíle strávené na líbánkách. Jenže možná jste stále nevybrali tu správnou...
Čtěte více
Jak připravit domácí zmrzlinu
K létu zmrzlina patří. A když je léto tak horké, jako to letošní, je dobré mít ji zásobu stále k dispozici. Než se s ní tahat domů z marketu a riskovat, že cestou roztaje, co takhle připravit si zmrzlinu domácí? Domácí zmrzlinu...
Čtěte více
Jak uvařit rajčatovou omáčku
Sezóna rajčat právě vrcholí a kdo je pěstuje na zahrádce, jistě nepohrdne receptem na omáčku z rajčat, ať už její jednoduchou verzi, kterou může během chvilky připravit například na těstoviny či jako základ na pizzu, nebo na poctivou rajskou omáčku, jak ji...
Čtěte více
Jak připravit cuketové bramboráky
Zahrádky jsou plné dozrávajících cuket a nastává otázka, jak je zpracovat. Obalovaná se brzy přejí, na přípravu “slanečků” stačí tak jedna, dvě. Ale co s tím zbytkem? Další oblíbenou klasikou jsou u nás cuketové bramboráky, tedy placky na způsob bramboráků, jen k...
Čtěte více
Recept na vepřovou kýtu na horčici
Hledáte tip na rychlý a výborný oběd nebo večeři pro přátele? Pokud chcete zkusit něco netradičního a přitom natolik jednoduchého, že to zvládne uvařit i úplný začátečník, zkuste vepřovou kýtu dušenou na hořčici. Vepřová kýta je libové maso, které při pečení rychle...
Čtěte více
Jak připravit krémovou batátovou polévku
Znáte batáty? Tyto hlízy podobné bramborám, s oranžovou dužinou a jemnou sladkou chutí si dobývají naše kuchyně. Výborné jsou pečené, připravené jako chipsy i na kaši a rozhodně stojí za ochutnání i krémová polévka z nich připravená. Povijnice batátová, o jejíž hlízách...
Čtěte více
Jak upéct domácí cibulový chléb
Myslíte si, že upéct domácí chléb je příliš těžké? Že bez domácí pekárny to nepůjde? Přinášíme vám recept na výborný cibulový chléb, který si snadno upečete doma v troubě. Tento chlebík je jednoduchý, rychlý, s křupavou kůrkou; jak jednou ochutnáte, jiný už...
Čtěte více
Jak vybrat spořící účet
Jsme národ spořivý. Mnozí z nás mají na účtu naspořenou rezervu “pro všechny případy”, někteří dokonce ještě víc, problém je, že často ukládáme své úspory na špatné účty. Většina Čechů má své naspořené peníze na běžných účtech, kde se jim nijak nezhodnocují,...
Čtěte více
Jak na libečkovou polévku
I když libeček lékařský známe hlavně jako koření do polévek a omáček, má i příznivé účinky na lidské zdraví. Například působí močopudně, používá se v případě potížích s ledvinovými a žlučovými kameny i při infekcích močových cest. Dokáže si poradit s nadýmáním,...
Čtěte více