Smažená husí prsíčka

Napsal

Nedali jste si ve sváteční den pečenou husu? Nevadí. Můžete to napravit touto specialitou. Příprava jídla vám zabere 50 minut.

Potřeby

Jeden malý plátek husích prsíček
Jeden stroužek česneku
4 polévkové lžíce sójové omáčky
Jedna polévková lžíce sójového nebo řepkového oleje
Dvě jarní cibulky nebo půl malého pórku
Jedna malá červená paprika
¾ lžičky červené kari pasty nebo půl až jedno kari koření
300 ml masového vývaru
80 gramů červené čočky
Jedna hrst petrželky
Jódová sůl
Černý pepř

Postup

Z husích prsíček odstraníme kůžičku, podélně je rozpůlíme, nakrájíme na tenké nudličky a vložíme do misky. Česnek oloupeme, rozmáčkneme v lisu na česnek a přidáme k husímu masu. Poté přidáme sójovou omáčku a olej a vše přimícháme. Maso přikryjeme a nejméně půl hodiny necháme marinovat v ledničce.
Jarní cibulku nebo pórek očistíme, umyjeme a nakrájíme na tenké proužky. Papriku umyjeme, rozpůlíme, odstraníme stonek a jádřinec. Takto očištěnou papriku ještě jednou podélně rozkrojíme a šikmo nakrájíme na tenké proužky.
Ke smažení je nejvhodnější pánev WOK, ale pokud ji nemáte, vystačíte si i s velkou pánví, která má vysoký okraj. Pánev rozpalte a husí prsíčka i s marinádou na silném plameni osmažte po všech stranách. Později přidáme papriku, cibulku nebo pórek a krátce vše ještě smažíme.
Dále přimícháme kari pastu nebo kari koření a přelijeme masovým vývarem.
Poté přijde na řadu čočka. Tu omyjeme v sítu pod tekoucí vodou, necháme okapat a přimícháme k masu. Vše přivedeme do varu, přikryjeme pokličkou a na mírném plameni necháme asi 8 minut lehce vařit. Čočka by měla být uvařená, ale nesmí se rozpadnout.
Nakonec omyjeme petrželku, otřepeme dosucha a otrháme její lístky. Zeleninovou směs s masem osolíme, opepříme a přimícháme do ní petrželku. A je hotovo.

Jako příloha se k tomuto jídlu nejlépe hodí rýže.

Share

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *