Recept na domácí malinovku

Sladce vonící růžová limonáda, která přináší v horkém dni příjemné osvěžení, je oblíbeným nápojem malých i velkých. Limonáda, která dospělé chytne za srdce a vrátí do dětství a dětem rozšíří úsměv na rtech. Řeč je o domácí malinovce, neboli malinové limonádě. 

Ovocné domácí limonády jsou bezesporu synonymem pro léto a letní pohodu. Kupovaná malinovka se té domácí vůbec nemůže rovnat, a protože sezóna malin právě začíná, přinášíme vám recept na domácí malinovku, která zabere jen chvíli a zvládne ji úplně každý. Taková domácí malinovka, to je přece skvělý způsob, jak v létě doplnit potřebné tekutiny.

Domácí malinovka s mátou

Ingredience

  • 250 g čerstvých malin
  • 7 lžic hnědého cukru
  • 5 snítek máty
  • 1 l vody
  • šťáva z poloviny citronu

Z tohoto množství ingrediencí získáte přibližně 1 až 1,5 litru limonády.

Postup

Příprava domácí malinovky je rychlá, její příprava vám zabere jen pár minut, pokud si dopředu připravíte mátový sirup. Ten si připravíte tak, že rozdrtíte listy máty a vložíte je do menšího hrnce s trochou vody (postačí 100 ml).Do hrnce s mátou přidejte cukr a za stálého míchání pomalu zahřívejte. Až se cukr rozpustí vznikne cukrový sirup, který necháte vychladnout.

Mezitím si opláchnete maliny a necháte je okapat. Potom je mixérem rozmixujte na hladké pyré, které následně propasírujte přes husté sítko. Propasírované malinové pyré nalijte do větší nádoby, přilijte 1 litr vychlazené vody, šťávu z poloviny citronu a podle chuti zchladlý cukrový sirup s mátou. Kohoutkovou vodu můžete nahradit perlivou či jemně perlivou vodou. Vše pořádně promíchejte, podle chuti přidejte kostky ledu a můžete podávat. Jestli máte v mrazáku mražené maliny z loňské sklizně, klidně je do malinovky nasypejte místo kostek ledu. Nápoj ochladí stejně a na závěr je můžete sníst. Malinovku při servírování můžete dozdobit také celými lístky máty, meduňkou a přidat můžete i plátek citronu.

Share

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *