Nepečený jahodový dort

Napsal

Sladké do našich životů neodmyslitelně patří a skutečnost je taková, že jen málokdo by odolal nejrůznějším dobrotám a pochutinám, na které se nám již při pouhém pohledu nekontrolovatelně sbíhají sliny. Již naše babičky držely tradici a každou neděli svým nejbližším připravovaly různé dezerty, koláče a buchty. Jestliže ale toužíte po změně a chcete vyzkoušet nějaký dezert, jehož příprava je snadná a chuť tak lahodná, že mu zaručeně neodoláte, pak vyzkoušejte náš nepečený jahodový dort. V dnešním článku naleznete zajímavý recept, na jehož přípravu nepotřebujete mnoho surovin a ať už jej naservírujete komukoli, zaručujeme vám, že sklidíte obrovský úspěch!

unspecified

Nepečený jahodový dort zvládne i kuchařský amatér

Nepečený jahodový dort nejenže skvěle chutná, ale zároveň je pro svou přípravu tak nenáročný, že jej zvládne připravit i ten, kdo mnoho zkušeností s vařením či pečením ještě neposbíral. I když tedy s kuchyní příliš nekamarádíte, náš snadný recept dokážete hravě připravit i vy – a jestli nám nevěříte, pak zkuste a uvidíte!

Co budete potřebovat na přípravu:

  • balíček piškotů (doporučujeme větší balení)
  • 1 kg jahod (nejlépe čerstvých, pokud nemáte, postačí kompotované)
  • 3-4 kelímky zakysané smetany
  • 2 vanilkové cukry

Nepečený jahodový dort – postup:

  1. Připravte si jakoukoli formu (nejlépe se pracuje s klasikou kulatou).
  2. Dno a boky formy vyložte potravinovou folií (není to nutné, slouží k lepší manipulaci s dortem).
  3. Na dno formy vyskládejte piškoty, můžete dát i dvě vrstvy na sebe.
  4. Umyté a na polovinu pokrájené jahody naskládejte na vrstvu piškotů tak, abyste celou plochu zarovnali.
  5. Zakysanou smetanu smíchejte s vanilkovým cukrem (podle chuti) a částí takto vzniklé směsi zalijte první řadu jahod a piškotů.
  6. Pomocí stěrky rovnoměrně rozprostřete po celé formě.
  7. Opakujte postup s piškoty (tentokrát již jen jednu vrstvu), jahodami a smetanou a to až do té doby, než se dostanete k okraji formy. Pamatujte, že poslední vrstvou musí být smetana.
  8. Poté nechte alespoň 24 hodin vychladit v ledničce, kde smetana ztuhne a zároveň nasákne do piškotů, které tak příjemně zvláční.
Share

Jsem moc ráda, že se mohu podílet na tvorbě tohoto webu. Je mi potěšením připravovat pro Vás články z nejrůznějších oblastí, pro něž čerpám informace ze svých vlastních zkušeností. Nejraději mám články na téma vztahů, módy, krásy a bytového designu. Psaní článků je mou vášní a třetím rokem i největším koníčkem. Jsem ráda, že se o to můžu s Vámi podělit :)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *