Tradiční švestkové knedlíky

Napsal

Tradiční švestkové knedlíkyNa našem webu jsme vám představily již několik skvělých receptů, většinou takových, které jen tak neznáte. Tentokrát zde přinášíme recept na zcela tradiční švestkové knedlíky, na kterých si pochutná celá rodina. Tak hurá na švestky!Suroviny

• 4 vejce
• 2 žloutky
• 240 ml mléka
• 120 g tvrdého tvarohu
•  sůl
• 50 g másla
• 360 g hrubé mouky
• 120 g moučkového cukru
• 500 g švestek
• perník na strouhání

Postup

Utřeme máslo s vejci a žloutky, přidáme mléko, strouhaný tvaroh, sůl i mouku a vypracujeme tužší těsto. Na vále utvoříme pár dlouhých kulatých šišek, které poklademe švestkami (jednu vedle druhé). Každý dílek  s ovocem odkrojíme a dobře zabalíme. Hotové knedlíky zvolna pouštíme do vařící vody a hned je vařečkou odlepíme ode dna. Po vyplavání na povrch je necháme několik minut vařit a pak vyjmeme. Na talíři knedlíky posypeme perníkem smíchaným s cukrem a polijeme rozpuštěným máslem.

Přejeme tradičně dobrou chuť!

Share

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *