Letní ovoce s medovým tvarohem

Napsal

NejLetní ovoce s medovým tvarohemlepší snídaní pro dva, kteří se těší na to, až je pohladí první letní paprsky sluníčka, je letní ovoce s medovým tvarohem.

Potřeby

1 celý citrón
125 g tvarohu s obsahem 0,2 % tuku
¼ čajové lžičky mleté vanilky
1 polévková lžíce tekutého medu
125 g malin nebo ostružin
1 nektarinka
1 kiwi
meduňka na ozdobení

Postup

1.    Citrón omyjeme pod teplou vodou a osušíme. Pak vezmeme čajovou lžičku a kůru oškrábeme. Polovinu vymačkáme.
2.    Tvaroh, citrónovou kůru a vymačkanou citrónovou šťávu vložíme do mixéru. Přidáme med a vanilku a krátce šleháme.
3.    Maliny nebo ostružiny přebereme, opatrně omyjeme a jemně osušíme. Nektarinku také omyjeme a rozkrojíme podle trhliny na pecky. Pak omyjeme kiwi, rozpůlíme a nakrájíme na plátky.
4.    Ovocnou směs rozdělíme do dvou misek a přidáme po lžičce ušlehaného tvarohu. Ozdobíme umytou meduňkou.

TIP – zralé kiwi obsahuje spoustu vitaminu C. Jestli je kiwi opravdu zralé, poznáme podle toho, že pod tlakem palce lehce ustoupí. Kromě tvarohu, který koupíte v každém obchodě, můžete použít také tvaroh připravený doma. V tom případě přimíchejte ještě trochu minerální vody, aby byl tvaroh pěkně krémový.

Share

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *