Zimní mysli

Napsal

Snídaně, svačinka či jen tak něco pro chuť? Zimnímu mysli neodolá žádný labužník.

Potřeby pro dva jedlíky:

50 gramů mix sušeného ovoce – například švestky, meruňky, fíky …
Jeden malý banán
Jedna lžíce citrónové šťávy
Jedna lžíce javorového sirupu
100 gramů podmáslí ( s obsahem 1,5 procent tuku)
Čtyři velké lžíce cornflakes
Několik mátových lístků na ozdobení

Postup:

Sušené ovoce nakrájíme na malé kousky, vložíme do větší misky a přidáme vodu tak, aby ovoce bylo zcela pod vodou, ale těsně pod hladinou. Přikryjeme a necháme přes noc nabobtnat.
Na druhý den vyjmeme ovoce a necháme v cedníku nebo v sítku odkapat. Vodu přitom zachytíme do misky.
Banán oloupeme a nakrájíme na kousky. Pak nakrájené kousky smícháme se třemi lžícemi vody z ovoce, citrónovou šťávou, javorovým sirupem a podmáslím a mícháním vytvoříme krémové pyré.
Cornflakes a změkčené ovoce, až na jednu polévkovou lžíci, rozdělíme do misek. Vše přelijeme banánovým podmáslím a přidáme zbytek ovoce. Úplně nakonec omyjeme lístky máty, otřepe do sucha a ozdobíme jím mysli. Ihned podáváme.

TIP : – sušené ovoce jako jsou meruňky, švestky, jablka, hrušky, ananas nebo datle, je vhodnou přísadou do mysli a dezertů. Stejně tak dobře chutná i jako malá svačinka během dne. Sušené ovoce má velmi intenzivní chuť s přírodním cukrem a může posloužit jako náhrada za ne příliš zdravé sladkosti, když zrovna máte chuť mlsat.

Share

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *