Vanilková ovesná kaše s pečenými borůvkami

Ovesnou kaši si každý rád připravuje trošku jinak. Ať už si do své oblíbené kaše přidáváte ovoce, čokoládu či ořechové máslo, věříme, že se vám trefíme do chuti také s touto vanilkovou ovesnou kaší s pečenými borůvkami a chia semínky. Recept je součástí nové kuchařky Jíme zdravě v pohybu s prof. Vítkem.

Příprava: 5 minut, Tepelná úprava: 17 minut, Obtížnost: snadné, Počet porcí: 3

Nutriční informace na 1 porci: 1 328 kJ/317 kcal, 11 g bílkovin, 52 g sacharidů, 7 g tuků

Suroviny

  • 10 g chia semínek 
  • 5 g lněných semínek 
  • 100 g čerstvých borůvek (můžete použít i mražené) 
  • 100 g ovesných vloček jemných 
  • 130 ml polotučného mléka 
  • 150 ml vody 
  • 1 lžíce rýžového sirupu 
  • 1 lžička vanilkového extraktu 
  • ½ lžičky mleté skořice

Postup

Troubu předehřejte na 180 °C a menší plech (25 cm × 30 cm) vyložte pečicím papírem. 

Na plech dejte chia semínka, lněná semínka a borůvky a pečte 8–10 minut na 175–180 °C. 

Do menšího rendlíku vložte vločky, mléko, vodu, rýžový sirup, vanilkový extrakt a skořici. Za stálého míchání vařte 6–7 minut na mírném plameni, dokud směs nezhoustne. 

Hotovou kaši podávejte s borůvkovou směsí.

O kuchařce Jíme zdravě v pohybu s prof. Vítkem

Rádi se aktivně věnujete různým druhům sportů anebo je sport i vaším povoláním? Pak určitě najdete spoustu inspirace v nové kuchařce Jíme zdravě v pohybu s prof. Vítkem. Kromě pestré škály bezlepkových, bezlaktózových či vegetariánských receptů v kuchařce najdete také podrobné nutriční informace ke každému receptu a nechybí ani užitečné rady a tipy, jak jít naproti zdravému a rozumnému stravování. Kromě nápadů na snídaně kuchařka nabízí také recepty na hlavní jídla a svačiny. Kniha vznikla ve spolupráci s profesorem Liborem Vítkem, který patří ke špičkám v oboru výživy sportovců.

Další informace nejen k této kuchařce najdete na webu Jíme zdravě, kde lze načerpat novou inspiraci pro zdravé a jednoduché každodenní stravování.

Zdroj náhledových obrázků: Jíme zdravě

Share

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *