Kořeněné filety z parmy

Napsal

Hlavní chod, po němž vám nebude těžko, připravíte za 40 minut.

Potřeby pro 2 osoby

50 gramů mražené polévkové zeleniny
Půl svazku různých bylinek
Jedna až dvě lžičky kapary
Jeden citrón
Čtyři tenké plátky z parmy (asi 300 gramové)
Jódová sůl
Pepř
Středně ostrá hořčice
Osm lžic suchého bílého vína
Osm lžic zeleninového vývaru

Postup

Polévkovou zeleninu necháme rozmrazit. Bylinky opláchneme a nadrobno nasekáme. Kapary také jemně nasekáme. Citrón omyjeme teplou vodou a lžičkou oškrábeme kůru. Bylinky, kapry a citrónovou kůru smícháme. Z citrónu odřízneme dva tenké plátky a rozpůlíme je. Troubu předhřejeme na 200 °C (horkovzdušnou troubu na 180 °C, plynovou na 3. – 4. stupeň.

Rybu krátce omyjeme studenou vodou, opatrně osušíme a proklepeme prsty, osolíme a opepříme. Filety pak vždy po obou stranách lehce potřeme hořčicí. Na takto připravené filety rozdělíme bylinkovou směs a vždy dvě filety spojíme stranami potřenými bylinkami a propíchneme párátkem.

Rybí balíčky pak vložíme spolu s plátky citrónu do pytlíku na pečení, přidáme zeleninu, víno a vývar a podle návodu uzavřeme, nahoře probodneme a položíme na studený rošt. Ten pak vložíme do teplé trouby. Rybu pečeme čtvrt hodiny.

Pečící sáček vybereme z trouby a rozřízneme. Vyjmeme rybí balíčky a přikryté vložíme do tepla. Šťávu z ryby a zeleninu přelijeme do hrnce. Rozmáčkneme a krátce povaříme. Omáčku osolíme, opepříme a dochutíme citrónovou šťávou. Rybu pak servírujeme na talíř spolu s omáčkou.

TIP – Tento pokrm můžete připravit také z jiného druhu ryb, například z tresky, sumce, okouna nebo sladkovodního lososa. Jako příloha k rybím „šátečkům“ se hodí rýžová směs a rajčatový salát. Citrónovou kůru a citrónovou šťávu dávkujte velmi opatrně, aby nepřekryly jemnou vlastní chuť ryb.

TIP – v pytlíku na pečení se ryba smaží bez přidaného oleje, což je ideální pro zdravou kuchyni.

Share

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *