Kořeněné filety z parmy
Napsal Marks
Hlavní chod, po němž vám nebude těžko, připravíte za 40 minut.
Potřeby pro 2 osoby
50 gramů mražené polévkové zeleniny
Půl svazku různých bylinek
Jedna až dvě lžičky kapary
Jeden citrón
Čtyři tenké plátky z parmy (asi 300 gramové)
Jódová sůl
Pepř
Středně ostrá hořčice
Osm lžic suchého bílého vína
Osm lžic zeleninového vývaru
Postup
Polévkovou zeleninu necháme rozmrazit. Bylinky opláchneme a nadrobno nasekáme. Kapary také jemně nasekáme. Citrón omyjeme teplou vodou a lžičkou oškrábeme kůru. Bylinky, kapry a citrónovou kůru smícháme. Z citrónu odřízneme dva tenké plátky a rozpůlíme je. Troubu předhřejeme na 200 °C (horkovzdušnou troubu na 180 °C, plynovou na 3. – 4. stupeň.
Rybu krátce omyjeme studenou vodou, opatrně osušíme a proklepeme prsty, osolíme a opepříme. Filety pak vždy po obou stranách lehce potřeme hořčicí. Na takto připravené filety rozdělíme bylinkovou směs a vždy dvě filety spojíme stranami potřenými bylinkami a propíchneme párátkem.
Rybí balíčky pak vložíme spolu s plátky citrónu do pytlíku na pečení, přidáme zeleninu, víno a vývar a podle návodu uzavřeme, nahoře probodneme a položíme na studený rošt. Ten pak vložíme do teplé trouby. Rybu pečeme čtvrt hodiny.
Pečící sáček vybereme z trouby a rozřízneme. Vyjmeme rybí balíčky a přikryté vložíme do tepla. Šťávu z ryby a zeleninu přelijeme do hrnce. Rozmáčkneme a krátce povaříme. Omáčku osolíme, opepříme a dochutíme citrónovou šťávou. Rybu pak servírujeme na talíř spolu s omáčkou.
TIP – Tento pokrm můžete připravit také z jiného druhu ryb, například z tresky, sumce, okouna nebo sladkovodního lososa. Jako příloha k rybím „šátečkům“ se hodí rýžová směs a rajčatový salát. Citrónovou kůru a citrónovou šťávu dávkujte velmi opatrně, aby nepřekryly jemnou vlastní chuť ryb.
TIP – v pytlíku na pečení se ryba smaží bez přidaného oleje, což je ideální pro zdravou kuchyni.
Recommended Posts

Jak připravit chutné šunkofleky
Březen 01, 2021

Nejlepší recepty se špenátem
Únor 08, 2021

Recept na zapečené těstoviny
Leden 09, 2021