Sladké a chutné lívance 3x jinak

Napsal

Lívance má rád snad každý. Určitě i vy máte svůj recept, na kterém si vždycky pochutná celá rodina. Sladké lívance se dají připravit na vícero způsobů, pokud vám tedy došly nápady, určitě si nenechte ujít dnešní článek, ve kterém vám přinášíme hned 3 lahodné recepty, po kterých se budete olizovat až za ušima. Lívance nejsou na přípravu až tak složité a ačkoli se jedná o pokrm z kynutého těsta, zvládne jej i naprostý laik či člověk, který v kuchyni stojí úplně poprvé. Chutné lívance 3x jinak – jdete s námi do toho?

shutterstock_94461148

1. Lívance z ovesných vloček

Potřebujete:

  • 1 l mléka
  • 1 vejce
  • 250 g hladké mouky
  • 1 kostku droždí
  • 250 g ovesných vloček
  • 1 lžičku cukru
  • 200 g marmelády
  • olej na smažení

Postup:

  1. Část mléka ohřejte, přidejte do něho lžíci mouky, lžičku cukru a rozdrobené droždí.
  2. Nechte vzejít kvásek.
  3. V jiné misce si rozmixujte zbytek mléka s moukou a vejcem.
  4. Přidejte ovesné vločky a kvásek.
  5. Těsto důkladně promíchejte, nechte 30 minut odpočinout a smažte na rozumném množství oleje.
  6. Nakonec potřete marmeládou dle chuti.

2. Lívance z celozrnné mouky

Potřebujete:

  • 370 ml celozrnné mouky
  • 370 g hladké mouky
  • 1 balení prášku do pečiva
  • 1-2 lžičky skořice
  • špetku soli
  • 620 ml mléka
  • 50 g másla
  • 30 ml javorového sirupu
  • 2 ks jablek
  • 3 ks vajec

Postup:

  1. V misce si rozmíchejte předem prosetou mouku, kypřící prášek do pečiva, špetku soli a skořici.
  2. V jiné misce si rozšlehejte vejce s mlékem, rozpuštěným máslem a sirupem.
  3. Přijdete suché přísady a nastrouhaná jablka.
  4. Pečte na rozumném množství másla do zlatova.

3. Lívance z kokosového mléka

Potřebujete:

  • 170 ml kokosového mléka
  • 130 ml mléka
  • 30 g másla
  • 200 g polohrubé mouky
  • 2 lžíce cukru
  • 1 lžičku kypřícího prášku do pečiva
  • špetku soli
  • 2 ks vajec
  • olej na smažení

Postup:

  1. V misce promíchejte mouku, kypřící prášek, cukr a sůl.
  2. Ve druhé misce smíchejte mléko, kokosové mléko, žloutky a máslo.
  3. Spojte a vytvořte vláčnou hmotu.
  4. Ve finále ještě přidejte vyšlehaný sníh.
  5. Smažte na pánvi.

 

 

Share

Jsem moc ráda, že se mohu podílet na tvorbě tohoto webu. Je mi potěšením připravovat pro Vás články z nejrůznějších oblastí, pro něž čerpám informace ze svých vlastních zkušeností. Nejraději mám články na téma vztahů, módy, krásy a bytového designu. Psaní článků je mou vášní a třetím rokem i největším koníčkem. Jsem ráda, že se o to můžu s Vámi podělit :)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *