Trendy jara: Ukradněte zástěru šéfkuchaři!

Napsal

Kuchařská zástěra rozhodně nebývala ženskou módní záležitostí. Módní návrháři ale přišli na to, že kusu látky omotané kolem beder je rozhodně škoda jen do kuchyně. Chcete se na jaře ukázat s outfitem vtipným a přece slušivým? Čtěte.apron-back-trend

Odpověď na to, proč se návrháři inspirovali právě v kuchyni je jednoduchá – v kuchyni začínají všechny debaty, je nejen místem vaření, ale také veškeré domácí komunikace. Je to vlastně bulvár každé domácnosti, kde je nejvíce živo. Kuchyňské zástěry mají navíc punc starodávné úcty k tradicím, lidové tvorbě a historii. A jak se zdá, inspirovat se historií je mnohem silnější, než vymýšlet něco nového.

Inspirace z minulosti

Zástěry se kdysi vyráběly v období od 16. do 18. století samozřejmě především proto, aby ochránily. Je ale nutno podotknout, že už tehdy měly dekorativní charakter. Ženy si je zavazovaly na vlastní nudné a jednobarevné suknice, aby je trochu oživily.

V roce 2012 jsou zástěry zpět. I když trochu jiné. Jsou elegantní nebo romantické. Najdete je ve strohém střihu, nebo s volánky. Ty klasičtější elegantní můžete vynosit klidně i na pracovní večeři – a rozhodně nemusíte být zrovna šéfkuchařka.

Pamatujte, že už dávno neplatí, že se zástěru musí nutně zavazovat právě v pase. Letošní trendy ukazují, že je lze snadno vázat klidně na zádech, za krkem, nebo třeba hodně nízko na bedrech.

toohotforkitchen10toohotforkitchen1toohotforkitchen12

Share

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *