Jak si upéct rybí filé

Rybí maso je zdravé, to ví i malé děti. Je bohaté na plnohodnotné bílkoviny a minerály, patří mezi maso lehce stravitelné a je vhodné do všech možných diet.

Rybí maso by mělo zcela neodmyslitelně patřit do našich jídelníčků, bohužel většina české populace si ho připravuje jen zhruba jednou do měsíce. Je to škoda, protože je mnoho způsobů, jak si připravit rybu. Právě rybí filé je nejjednodušší a nejrychlejší variantou. Zapomeňte ale na na obalované a smažené ve vrstvě oleje, zkuste ho tentokrát jinak.

Zapečené rybí filé s rajčaty a brambory

Co budete potřebovat:

  • 4x 100 g rybího filé
  • 480 g brambor nakrájených na 1 cm silné plátky
  • 240 g červené papriky
  • 250 g cherry rajčat
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • ⅓ šálku jemně nakrájené čerstvé petrželky
  • 2 lžíce jemně nakrájené černé olivy
  • 1 citron nakrájený na čtvrtky
  • Špetka chilli, sůl, pepř

Postup:

Nejprve si předehřejete troubu na 180 stupňů, poté si vymažete zapékací misku či pekáč a dno pokladete nakrájenými brambory. Rajčátka nakrájíte na půl a spolu s paprikou nakrájenou na menší kousky přidáte k bramborám. Dáte do trouby přibližně na 15- 20 minut, mezitím si rybí filé pokapete citronovou šťávou, osolíte, opepříte a posypete špetkou chilli. Filé přidáte do pekáčku k bramborám a vrátíte do otrouby. Zvýšíte teplotu na 230 stupňů a pečete cca 15 minut. Hotový pokrm můžete doplnit oblíbeným dipem a citronem.

Zapečené filé – nejjednodušší varianta

Potřebujete:

  • 4x rybí filé
  • máslo
  • citron
  • 2 vejce
  • sůl, pepř, kmín
  • strouhaný sýr (není nutný)

Filé si osolíte, opepříte a rozložíte do pekáčku nebo zapékací misky. Porce posypete kmínem a pokladete plátky másla. Takto připravené dáte do trouby a pečete asi 15 minut, až začne ryba po okrajích zlátnout. V hrnku si mezitím rozšleháte vejce, tím pak rabu přelijete a dopečete. Na vejce můžete také nasypat strouhaný sýr.

Share

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *