Jáhlové müsli

Napsal

Jáhlové müsliJáhly. Malá žlutá zrnka, která v české zdravé výživě zatím nenašla mnoho oblíbenců. Avšak tato dobrota v sobě skrývá plno důležitých živin. Jejich vysoký obsah železa, manganu, mědi, magnézia, vitaminů skupiny B a lecitinu je ten správný „životabudič“. Vyzkoušejte výborné jáhlové müsli k snídani nebo třeba ke svačině.

Na dvě porce, které připravíte za čtvrt hodiny, potřebujete.

– Nezapomeňte, že jáhly musí bobtnat minimálně přes noc.
– 60g jáhel
– 150 g jogurtu (s obsahem 1,5 % tuku)
– 1 lžíci javorového sirupu
– 1 lžíci citrónové šťávy
– 1 kávová lžička mleté skořice
– 1 lžíce namletých lískových jader
– 250 g modrého hroznového vína
– Máta na ozdobení

Postup

Jáhly vložíme do cedníku a opláchneme pod teplou tekoucí vodou. Přesypeme do hrnce a přilijeme 1/8 litru vody. Přivedeme do varu a za stálého míchání necháme asi 2 minuty projít varem. Poté necháme jáhly vychladnout, přikryjeme a přes noc položíme do lednice.
Na druhý den jáhly promícháme a přidáme jogurt, javorový sirup, jednu lžíci citrónové šťávy a skořici. Müsli rozdělíme do dvou mističek a posypeme ořechy.
Hroznové víno omyjeme, osušíme, obereme z větviček a bobule rozpůlíme. Podle libosti odstraníme jadérka. Poté rozpůlené hrozny rozdělíme na müsli a dozdobíme mátou.

1 porce obsahuje

1217 kj /29 kcal
Cholesterol : 0,8 mg
Tuk: 0,5
Bílkoviny : 8 g
Uhlogydráty 52 g
Vláknina : 2 g

Share

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *