Čokoláda je srdci prospěšná pochoutka
Napsal Marks
Máte rádi čokoládu? Konzumujete tuto tmavou či bílou pochoutku často? Možná jste se už doslechli, že čokoláda je vlastně zdravá – její přínosy pro lidské zdraví jsou však stále velmi diskutabilní. A každý odborník zastává jiný názor. Kde je tedy pravda?
Čokoláda a její výhody pro zdraví
Nejvíce prospěšných látek pro zdraví se skrývá v hořké čokoládě, která obsahuje flavonoidy a antioxidanty, které jsou vhodné k prevenci proti tvorbě krevních sraženin a rozpoutání rakoviny tlustého střeva. Kromě toho zpomaluje stárnutí a také problémy spojené s ním. Kupříkladu slepotě u seniorů, demenci a také dokonce brání předčasnému porodu.
Vědci nyní začali odhalovat její přínosy, které souvisejí s kardiovaskulárním onemocněním.
Jedná vědecká studie dokonce tvrdí, že pojídání čokolády může lidem pomoci s anamnézou infarktu a také pomoci snížit riziko dalšího.
Dále bylo uvedeno, že člověk, který přežil zástavu srdce, může naopak další takovou hrozbu velmi potlačit, zejména pokud konzumuje dvě porce čokolády týdně. Čím méně čokolády (samozřejmé té s velkým obsahem kakaa), tím větší je pravděpodobnost dalšího infarktu.
Čokoláda s vysokým obsahem kakaa snižuje krevní tlak, a proto může být velmi efektivní při problémech s krevním oběhem, čímž se opět počet úmrtí na infarkt snižuje.
Vědci jsou vůči schopnostem obsažených v čokoládě velmi optimističtí, zejména pokud jde právě o osoby v minulosti postižené srdečním infarktem.
Pokud však máte nadváhu nebo cukrovku, časté pojídání čokolády se v tomto případě nedoporučuje. I přesto se však malé množství čokolády stále řadí mezi nejzdravější pochoutky.
Recommended Posts
Co je Berry blush girl trend? Tyto tvářenky patří do podzimní kosmetické výbavy každé ženy
23 září, 2024
Jak na japonskou manikúru P-shine v pohodlí domova?
24 srpna, 2024