Broskvový tvaroh
Napsal Marks
Máte po ránu chuť na něco dobrého, sladkého, ale zároveň zdravého? Vyzkoušejte broskvový tvaroh. Hotový je za pár minut, navíc tělo skvěle zasytí a tím připraví na nástrahy pracovního týden.
Na snídani pro dva potřebujete:
1 plátek celozrnného chleba
1 polévková lžíce celých lískových jader
2 polévkové lžíce tekutého medu
250 g čerstvých broskví
1 polévková lžíce citrónové šťávy
250g netučného hotového tvarohu
2-3 polévkové lžíce mléka s obsahem 1,5 % tuku
Postup
Chleba rozlámeme na malé kousky. Lískové ořechy nahrubo nasekáme. Obojí pak orestujeme na pánvi a pokapeme 1 lžící medu. Rozložíme na talíř nebo na pečicí papír a necháme vychladnout.
Broskve omyjeme a osušíme. Pokud je slupka tvrdá a chlupatá, dodatečně ji stáhneme. Broskve rozčtvrtíme, přitom odstraníme pecku. Čtvrtky nakrájíme na plátky a pokapeme citrónovou šťávou, aby nezhnědly.
Tvaroh s mlékem a zbytkem medu době smícháme. Pak přidáme plátky broskví.
Tvaroh nakonec posypeme vychlazeným posypem z müsli a ihned podáváme, jinak může posypka změknout.
TIP
Při odstraňování slupky broskví dávejte pozor, abyste se slupkou neodstranila i kousky ovoce. Omyté broskve nožem jemně oškrábejte, spařte vařící vodou a nechejte krátce odstát. Slupku pak můžete bez námahy odstranit.
Broskvový tvaroh však může sloužit i jako malá ovocná svačinka během dne. Pak ale stačí jen poloviční množství všech potřebných surovin. Jedna porce obsahuje 922kJ /220 kcal.
Recommended Posts
Horoskop na leden 2025: Jaký bude rok pro všechna znamení?
05 ledna, 2025
Vliv kultury na lidské zdraví aneb proč si zajít do divadla
20 prosince, 2024
Jak nahradit při vaření některé ingredience
14 prosince, 2024