Nehty potřebují leštit, ruce zase masírovat 1. díl

Napsal

Pokud máte zaměstnání, kde je podání ruky na denním pořádku, pak není divu, že potřebujete vědět co nejvíce informací, jak ruce a nehty udržovat krásné. Přeci jen se vám může stát nehoda a na objednání ke kosmetičce či pedikurce vám nemusí zbýt čas. Nebojte, s našimi radami si hravě poradíte.  

Odstraňování kůžiček

Vmasíruje do nehtového lůžka odstraňovač nehtové kůže a nechte ho pár minut působit. Kůžičku pak tyčinkou na zamačkávání nehtové kůže opatrně zatlačte. Pokud se vám kůžička zatrhne a vznikne záděra, odstřihněte ji kleštičkami. Navykněte si kůžičku po každém mytí rukou zatlačit ručníkem. Je to účinná prevence.
Pozor, kůžičku kolem nehtů nikdy neodstraňujte. Slouží jako přirozená ochrana nehtového lůžka před bakteriemi a nečistotami.

Posílení nehtů

Aby nehty zesílily, vmasírujte do nehtového lůžka nehtový olej. Obzvlášť vhodný je olej z citrónové kůry. Také potírání citrónovou šťávou nehty posiluje. V odborných prodejnách dostanete speciální oleje na tvrdé, měkké nebo lámavé nehty.

Lakování nehtů

Na nehet nejprve naneste podkladový lak, který zabrání tomu, aby vlastní barevný lak nehet obarvil. Až podklad uschne, naneste 1 – 2 vrstvy barevného laku. O delší trvanlivost tohoto laku se postará vrchní lak.

Leštění nehtů

Pokud si nechcete nehty lakovat, je dobře je vyleštit. Vmasírujte do nehtu lešticí prášek a potom po něm přejíždějte lešticím kartáčkem nebo lešticím polštářkem tak dlouho, až se začne lesknout. Leštění povzbuzuje prokrvení nehtového lůžka a vede tak k posílení nehtů. Nakonec můžete pod špičkou nehtu opatrně přejet bílou tužkou na nehty. Tím odstraníte nečistoty nebo odumřelou kůži.

Péči o ruce začínáme masáží

Po ošetření nehtů si namasírujte ruce speciálním krémem na ruce nebo tělovým krémem. Palcem a ukazováčkem levé ruky promasírujte krouživým pohybem vedeným od špičky ke kořeni jeden po druhém prsty pravé ruky. Každý prst takto přejeďte třikrát. Potom každý prst promasírujte lehkým tahem od kořene prstu ke špičce. Na závěr každý prst 2-3x rozmasíruje opět pohybem vedeným od špičky ke kořeni. Stejným způsobem promasíruje palcem a ukazováčkem pravé ruky prsty levé ruky.

Share

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *