Caesar salát s grilovaným kuřecím masem

Napsal

Caesar salát představuje tradiční položku na drtivé většině restauračních jídelních lístků. Narazit na něco můžete v mnoha podobách, bohužel ne všude jej dokážou připravit v takové kvalitě, jakou by si zasloužil. Skutečnost se má tak, že tento svěží a lehce pikantní salát je na přípravu velice jednoduchý. Původem pochází z Mexika, dnes existuje tolik variant, že si každý dokáže najít tu svoji. Jestliže si i vy rádi na této dobrotě pochutnáte, ale nechcete při každé příležitosti vyhledávat restauraci, pak vám jistě přijde vhod náš recept na caesar salát s grilovaným kuřecím masem!

shutterstock_57360634

Recept na caesar salát

Přinášíme vám recept na caesar salát pro 4 osoby.

Potřebujete:

  • 8 g strouhaného parmezánu
  • 4 kusy kuřecích prsních řízků
  • 2 žloutky
  • 2 ks ančoviček
  • 15 ml dijonské hořčice
  • 3 ks hlávky římského salátu
  • 4 stroužky česneku
  • 80 g parmezánu vcelku
  • 1 bagetu
  • šťávu z citronu
  • 250 ml extra panenského olivového oleje
  • sůl, pepř

Postup:

  1. Listy římského salátu pečlivě propláchněte pod tekoucí vodou a natrhejte jej na kousky.
  2. Z parmezánu si připravte hoblinky (můžete je nastrouhat pomocí škrabky na zeleninu).
  3. Bagetu nakrájejte na kostičky a nasucho ji opečte v troubě.
  4. Na pánvi rozehřejte kapku olivového oleje, přidejte lehce pomačkané stroužky česneku a předpečené bagetky – opečte dozlatova.
  5. Kuřecí prsíčka nakrájejte na menší plátky, které osolte a opepřete a lehce pokapejte olivovým olejem.
  6. Maso grilujte z každé strany asi 1-2 minuty.
  7. Listy salátu poskládejte na talíř a promíchejte se zálivkou. Přisypejte krutonky, přidejte plátky grilovaných prsíček a na závěr posypejte hoblinkami parmezánu.

Share

Recommended Posts

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *