Kuchyňské triky, které uvítá každá hospodyňka

Napsal

Každá svědomitá hospodyňka by si někdy přála znát kuchyňské triky, které by jí usnadnily práci nebo ušetřily čas. Určitě to taky znáte, když se s něčím dlouho trápíte, zabere vám to spoustu času a ještě se u toho rozčilujete. V takových chvílích by se znalost užitečných kuchyňských triků a fíglů jistě hodila.

Všechny hospodyňky, kuchařenky a ženy v domácnosti, pozor! Jestliže toužíte znát fígle těch šikovnějších, jste tady správně. Máme pro vás praktické kuchyňské triky, které možná ještě neznáte a které vám ušetří spoustu času i vynaloženého úsilí. O to více vás překvapí, že je většina z nich tak jednoduchá!

Kuchyňské triky, které se vám budou hodit

Čas od času narazíme v kuchyni na nějaký zádrhel. Ačkoli to bývají úplné maličkosti, mohou nás zdržet při práci. A každá hospodyňka ví, že čas je mnohdy ten největší nepřítel. Proto jsme pro vás našli užitečné kuchyňské triky, s nimiž nebudete při vaření ztrácet čas. Osvojte si je a uvidíte, že ušetříte nejen minuty, ale i nervy.

  • Jak dostat semínka z papriky?

    Když připravujeme papriku, snažíme se jí zbavit semínek. Zpravidla se tato činnost protáhne, protože semínka jsou potvory a my je často musíme dostávat ven jedno po druhém. A co kdybychom vám řekli, že semínka můžete z papriky dostat poměrně jednoduše a v krátkém čase? Stačí, když mezi tři prsty uchopíte stopku, zatlačíte jí dovnitř, poté vytáhnete zpět a vytrhnete. Už žádné ořezávání ani složité vypiplávání semínek!

  • Co s přesolenou omáčkou?

    Stalo se to snad každému z nás, jednoduše nám ujela ruka a omáčka je slanější, než jsme si představovali. Tak co teď? Přece se to nevylije! A víte co? K žádnému vylévání rozhodně nemusí dojít! Pokud se vám podaří přesolit omáčku, vhoďte do ní syrovou oloupanou bramboru nebo kousek chleba. Nechte chvilku v omáčce a pak vytáhněte. Výsledkem budete mile překvapeni.

  • Jak vařit a nerozvařit luštěniny?

    Příprava luštěnin je pro spoustu lidí složitá, a proto vědomě tuto potravinu ze svého jídelníčku vyřazují. Je to spíše z pohodlnosti, ale rozhodně je to škoda, protože luštěniny mají na naše zdraví pozitivní vliv. Nejdříve luštěniny zalijte studenou vodou. Stane-li se, že některé kousky vyplavou na povrch, vyhoďte je, protože mohou být plesnivé nebo napadené hmyzem. Pokud do vody přidáte trošku jedlé sody, uvaříte luštěniny o něco rychleji, což určitě oceníte, pokud je čas váš nepřítel.

Share

Jsem moc ráda, že se mohu podílet na tvorbě tohoto webu. Je mi potěšením připravovat pro Vás články z nejrůznějších oblastí, pro něž čerpám informace ze svých vlastních zkušeností. Nejraději mám články na téma vztahů, módy, krásy a bytového designu. Psaní článků je mou vášní a třetím rokem i největším koníčkem. Jsem ráda, že se o to můžu s Vámi podělit :)

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *