Krásná díky jídlu

Napsal

Krásná díky jídluSnídaně, oběd, večeře … Stále dokola stejná jídla v různých obměnách. Chléb se šunkou, parenenica se staly nebo pečivo s džeme. Tak vypadá tradiční snídaně u většiny z nás. Zvyky ve stravování jsou často v dost katastrofálním stavu. Sníme většinou to, co máme momentálně v chladničce. I když lékaři doporučují změnit dosavadní životosprávu o 180 stupňů, lidé jí zatím moc pozornosti nevěnují.

Závisí jen na nás, jaký postoj zaujmeme k jídlu, čemu dáme přednost při obědě či při večeři. Jídla mohou být sytá, kalorická, plná cholesterolu, ale na druhou stranu mohou být i lehká nezatěžující organismus.
Pokud si chceme udržet krásnou pleť a štíhlou postavu, je důležité podívat se lépe do talíře. Hvězda filmu Sin City Jessica Alba se nedávno přiznala, že za svou krásnou postavu vděčí sobě. Od dvanácti let se totiž stravuje sama. Vaří a vybírá si potraviny, které jejímu tělu prospívají a nehodlá dopustit, že přibere. Nemusíme jít z extrému do extrému, stačí mezi běžnou stravu zařadit tyto pokrmy a více se o své zdraví, ani štíhlou postavu nemusíme obávat.

Ovesné vločky

Pochutnat si na ovesných vločkách dokáže jen málokdo. TIP : Namočené v mléce, ve vodě jsou vynikající do různých ovocných či zeleninových salátů, s ořechy a medem na snídani nebo jako přísada do různých pudinků a kaší. Skvěle chutnají a jejich příprava je snadná.
Ovesné vločky pomáhají předcházet rakovině, vysokému krevnímu tlaku či cholesterolu.

Kapusta

Tato na první pohled zcela obyčejná zelenina je nenahraditelným zdrojem vitamínu C a působí také jako prevence proti rakovině.

Borůvky

Jelikož obsahují malé množství cukru, jsou ideální pro každodenní mlsání. Borůvky příznivě ovlivňují i náš zrak, a podle nejnovějších studií, i paměť. Pokud si tedy chceme zamlsat, vyměnme talířek se šlehačkovým zákuskem za zdravou misku borůvek. Pokud přidáme několik kousků nasekaných švestek, výsledný efekt bude o to chutnější.

Sardinky

V přímořských oblastech nejsou sardinky ničím výjimečným, ale pro nás znamenají neocenitelný přísun vitaminů a pro tělo další potřebné látky. Pro nás jsou nejdostupnější balené v konzervě. Jejich pozitivem je, že je ihned po otevření můžeme konzumovat a to doslova kdekoliv. Preventivně působí proti nemocem srdce blahodárné účinky na lidský organismus mají i bílkoviny a kalcium v měkkých rybích kostičkách.

Slovo na závěr?

Borůvky:

Jsou bohaté na vitamíny a obsahují málo cukru, organické kyseliny – vinnou, jablečnou a citronovou, pektin. V kostce je až 24 procent éterických olejů. Nejvíce prospívá konzumace čerstvých plodů. Borůvky působí příznivě na vyprazdňování a upravují střevní mikroflóru.

Ovesné vločky:

Jsou vynikajícím zdrojem sacharidů. Dodávají tělu dlouhodobou energii. Vysoký obsah vlákniny navíc napomáhá trávicímu systému a pomáhá snižovat hladinu cholesterolu.

Kapusta:

Obsahuje více než 90 procent vody a je bohatá na draslík.

Sardinky:

V konzervě, pokud je konzumujeme i s kostičkami, dodáme tělu mnohem více vápníku než mléko.

Share

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *