Horkovzdušní fritéza – výběr, parametry

Napsal

Jestli jste se rozhodli jíst zdravěji a radikálně omezit příjem tuků, je horkovzdušná fritéza opravdu skvělý pomocník. Díky ní můžete “smažit” do křupava a poslouží vám i jako gril. Příprava pokrmů jídel v ní je skutečně téměř bez potřeby tuku.

Horkovzdušná fritéza (někdy také horkovzdušný hrnec) patří k těm praktickým kuchyňským spotřebičům, které opravdu budete používat. Můžete si v něm usmažit hranolky stejně jako burger nebo třeba koblihy. Můžete v ní jídlo ohřívat nebo si například zapéct toasty. Její využití je široké a výsledek vždy zdravější, než jsou pokrmy připravované na pánvi v oleji.

Jak si vybrat horkovzdušnou fritézu

Na našem trhu se dnes setkáte s mnoha modely různých parametrů od řady výrobců. Když si budete vybírat horkovzdušnou fritézu, není jediným kritériem výběru značka, ale také další parametry. V základu se tyto fritézy dělí na statické, kde se jídlo peče cirkulujícím horkým vzduchem, a dynamické, v nichž se při pečení horkým vzduchem jídlo navíc promíchává. Rozdíly v ceně jsou samozřejmě evidentní a je na zvážení, jaký model potřebujete.

Kromě tohoto rozdělení se při výběru řiďte posouzením následujících kritérií:

  • Objem fritovací nádoby
  • Velikost fritézy
  • Funkce
  • Regulace teploty
  • Programy
  • Časovač
  • Cena

Jednotlivé parametry jsou jistě srozumitelné: vybíráme podle množství jídla, které budeme potřebovat naráz připravit, velikost podle prostoru, kde bude fritéza umístěna. Mnohem důležitější jsou funkce, které konkrétní model má a které chceme využívat. Pro snadnější ovládání je dobré zaměřit se na displej, jestli je dostatečně srozumitelný. Určitě se lépe ovládá přístroj s intuitivním digitálním displejem. Standardní horkovzdušné fritézy mívají obvykle časovač a regulaci teploty. Tyto dva ovládací prvky se vyplatí, když nechcete použít přednastavené programy, ale upravit si přípravu jídla podle sebe.

Share

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *