Jak vyrobit domácí balzám na paty

Popraskání kůže na patách obvykle způsobuje vysušení pokožky. Tím, že kůže postrádá vlhkost, stává se tuhou, tedy ztrácí pružnost a je náchylnější k popraskání. Dalšími příčinami mohou být způsob chůze, špatně padnoucí boty nebo různé zdravotní komplikace. Popraskané paty lze snadno a rychle ošetřit doma pomocí hydratačních balzámů, ty kůži na chodidlech zvlhčí a zvláční. Pravidelným každodenním mazáním chodidel zamezíte problémům s popraskanými patami a vaše chodidla budou hebká a krásná. 

Ať už máte paty suché z jakéhokoliv důvodu, častým promazáváním kůže domácím balzámem určitě nic nezkazíte a ještě ušetříte za drahé přípravky. Vyzkoušejte s námi léty ověřený recept na balzám na nohy s mátou peprnou s příjemně chladivými účinky.

Recept na domácí balzám na popraskané paty

Tento balzám na paty obsahuje přírodní suroviny, které hojí rány, zjemňují, zklidňují a především hydratují pokožku na nohou.

Potřebné ingredience:

  • 4 lžíce včelího vosku
  • 4 lžíce bambuckého másla
  • 4 lžíce extra panenského kokosového oleje
  • 4 kapky esenciální olej máty máty peprné
  • 4 kapky esenciální olej z eukalyptu

Postup:

Proces výroby tohoto hutného a hojivého balzámu na paty je velmi jednoduchý a rychlý.

Pokud máte hrnec s dvojitým dnem použijte ho. Pokud ne tak do většího hrnce tedy dejte vodu, do hrnce položte menší hrnec a nebo misku. V menší nádobě nechte postupně zahřívat a rozpouštět včelí vosk, bambucké máslo a extra panenský kokosový olej.

Roztavenou směs odstavte z plotny a přidejte esenciální oleje z eukalyptu a máty. Vzniklý balzám přelijte do uzavíratelné nádobky a nechte vychladnout. Balzám nemusí být uschován v chladu.

V mírných případech popraskání pat aplikujte tento domácí balzám dvakrát až třikrát denně. Pokud jsou praskliny závažné, bolestivé či doprovázené krvácením je důležité vyhledat radu specialisty.

Share

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *