2010 Met Costume Institute Gala: Přehlídka nejkrásnějších šatů

Napsal

2010 Met Costume Institute Gala: Přehlídka nejkrásnějších šatůSlavnostní akce nazývaná Met Costume Institute Gala se v letošním roce opět ukázala v té nejlepší podobě. Stejně jako každý rok s sebou přináší nejen kupu známých celebrit ale také hlavně to, o co tu jde nejvíc – šaty a móda obecně. Zde se každoročně ukážou desítky těch nejkrásnějších šatů od světoznámých návrhářů a také to, jak šla móda v průběhu let dopředu..letošní ročník nebyl vyjímkou.Tato módní záležitost, na kterou dorazily celebrity jako je herečka Blake Lively nebo mladičká a talentovaná star Emma Watson, pro tentokrát nesla název “American Women: Fashioning a National Identity.

Výstava, která trvá od 5.května až do 15.srpna hostům v nynějším ročníku ukáže blížeji, jak vypadala móda Američanky z roku 1890-1940 a jak se díky těmto ženám ovlinilo vnímání módy dnešní moderní ženy. Výstava zde také poodhalila kousky, které nebyly na veřejnosti k vidění v posledních 30-letech. Spolu s Andrewem Boltonem ji sestavil Harold Koda a výrobní designér Nathan Crowley – filmový výtvarník, mezi jehož filmy patří například trhák “The Dark Knight” a “Veřejní nepřátelé”.

Samotné akce 2010 Met Costume Institute Gala se zúčastnila i slavná moderátorka Oprah Winfrey či módní šéf-redaktorka časopisu Vogue Anna Wintour.

Akce však zúčastnil i Patrick Robinson, který zastupoval světoznámou značku Gap a očividně letošní spojení Gap a Vogue bylo to nejlepší, co mohlo takovou velkolepou podívanou potkat: “Gap je součástí amerického dědictví. Zvláště pro moderní ženu. Pokud se podíváte na snímky celé naší čtyřicetileté historie, můžete vidět, jak se odráží podle toho, jak šla doba dopředu – od Sharon Stone, která si na předávání Oscarů vzala Gap tričko či nošení khaki barvy, až po navržení celého New Yorského patra značky Exchange do džínoviny. Je tedy logické, že by se ženy měly v průběhu let vyjádřit s kultovní americkou značkou, která se vyvíjí společně s nimi.”

Prezidentka společnosti Gap Marka Hensen měla velkou radost se takovéto akce zúčastnit a díky tomu svou značku i více propagovat: ” Je to pro nás skutečně úžasný pocit, že jsme se do takovéto důležité a speciální události mohli zapojit.”

[nggallery id=79]
Share

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *