štítek: vaření


Ghí a jeho zdraví prospěšné vlastnosti

Ghí a jeho zdraví prospěšné vlastnosti

Už jste někdy slyšeli o přepuštěném másle? Právě ono se ze sanskrtského termínu nazývá Ghí. Z másla se sice i připravuje, ale má úplně rozdílné vlastnosti oproti klasickému máslu. Na Západě není až tak rozšířené, zato na Východě ho znají už 5 tisíc...


Čtěte více

Páj z chutné pečeně

Ptáte se, co se zbylým masem nebo jinou pochoutkou? Proč z ní neudělat další? Zabijete tak dvě mouchy jednou ranou, protože z nich můžete vykouzlit stejně vynikající na druhý den.


Čtěte více

Ochutnejte Čertovu pochoutku

Potřebné suroviny 180 g krupicové mouky 60 g kakaa 200 g moučkového cukru 2 vejce 1 / 2 balíčku kypřícího prášku do pečiva špetka soli podle potřeby mléko čokoládový krém a led tuk a máslo na formu Postup přípravy Máslo s cukrem...


Čtěte více

Několik triků pro dobré hospodyňky

Nejjednodušší jídla bývají často těmi nejlepšími. To, že se nám občas i něco velmi jednoduchého nepodaří, ví každá z nás. Nabízíme vám proto několik rad, jak se vyhnete trapasům v kuchyni. Při přípravě těsta nebo krému rozklepávejte vejce vždycky po jednom a...


Čtěte více