Jak vytvořit soap brows neboli mýdlový efekt obočí? Vyzkoušejte nový trend

Napsal

To, že se při make-upu nezapomíná ani na úpravu obočí, je běžná technika již mnoho let. Ať už obočí barvíte nebo jste si nechala udělat permanentní barvu, určitě vás zajímají nejnovější trendy v tomto odvětví. Hluboký pohled zvýrazníte i takzvaným soap brows. Jak mýdlový efekt vypadá a jak jej dosáhnout?

Soap brows neboli mýdlové obočí na efekt vypadá, jako byste na něj při úpravě nanesli mýdlo. V historii si trendy prošly velkou změnou. Od tenkých linek a téměř vytrhaného obočí se trend dostal až do hustého, přirozeného obočí, které se naopak ještě více zvýrazňuje. Plné a husté obočí krásně podtrhne celý look i výraz vaší tváře. Proto se v dnešní době běžně při vytváření denního make-upu používá také mnoho produktů pro úpravu obočí.

Proč husté obočí?

Husté obočí vám krásně zvýrazní celý make-up i pohled. Tento styl orámování tváře můžete upravovat různými technikami. Hřebínek upraví jednotlivé chloupky obočí do požadovaného tvaru, spolu s pinzetou nebo malým břitem tvar dobře upravíte. Následně nesmí chybět ani barva, mnoho produktů vám zjednoduší práci. K malování obočí slouží klasické práškové stíny, existuje ale také tekutá forma, která bývá často u žen oblíbenější.

Co nepoužívat na soap brows?

V mnoha kurzech a tutoriálech se dočtete, že pro dosažení mýdlového efektu budete potřebovat speciální mýdlo na obočí. Toto mýdlo se často prodává v tekuté formě s pumpičkou. S tímto produktem však získáte spíš obočí, které působí jako natřené gelem a výsledný efekt není příliš přirozený.

Proto raději zkuste mýdlo na obočí v tuhém stavu. Tuhé mýdlo je také mnohem vhodnější pro citlivou a jemnou kůži, zejména ty bez přidaných barviv nebo chemických aromatických složek. K vytvoření mýdlového efektu kromě mýdla na obočí budete potřebovat také speciální hřebínek pro úpravu.

Jak vyrobit soap brows?

Mokrý efekt je módní nejen v odvětví obočí, často se s ním můžete setkat také na vlasech.

  1. Abyste dosáhla tohoto looku, je třeba nejdříve obočí lehce navlhčit. K tomu vám pomůže například kosmetický tampon s vodou nebo vlhčený ubrousek.
  2. Mýdlo budete nanášet štětcem.
  3. Ten postupně otírejte o tuhé mýdlo a nanášejte na celé obočí rovnoměrnou vrstvou.
  4. Mýdlo by nemělo být příliš mokré, v takovém případě totiž může dojít k nežádoucímu zpěnění na obočí.
  5. Pokud máte celou vrstvu na obočí nanesenou, pak je potřeba ještě vytvarovat obočí to oblíbeného tvaru. K tomu vám může pomoci opět ten samý štětec nebo speciální hřebínek na obočí.
  6. Vyčesávání by mělo jít směrem vzhůru se směrem chloupků, nežádoucí je upravování chloupků podélné, směrem ke vnější straně obličeje.

Vaše obočí mýdlem dobře zafixujete, proto již není třeba používat další fixátor. Obočí bude působit hustější, krásné a upravené. Mokrý styl soap brows bude vypadat skvěle a vy se blýsknete, ať už vyrazíte kamkoliv.

Co když není obočí úplné?

Může se stát, že vašemu obočí pár chloupků chybí, a tak nedojde k tak pěknému výsledku. V takovém případě je třeba opět sáhnout po tužce na obočí nebo jiném produktu pro dobarvení. Dokreslení by mělo probíhat až po nanesení mýdla. Po dokreslení opět použijte hřebínek.

Jestliže vám chybí části obočí, můžete zkusit sérum na obočí, které krásně vyživuje pokožku a pomáhá s obnovením růstu.

Pozor na hygienu!

Pokud máte look hotový, pak nezapomeňte na pečlivé omytí všech produktů. Štětec i hřebínek by měl být umytý po každém použití, čistota je extrémně důležitá. Zbytky mýdla totiž mohou na předmětu zaschnout, čímž si štětec můžete zničit. Uschnout nechte předměty ve vodorovné poloze na hladké desce.

Čisté kosmetické předměty jsou velmi důležité i pro vaše zdraví. Pokud produkty nečistíte, pak vás možná trápí větší problém s akné nebo podrážděná kůže.

Zdroj foto: www.freepik.com

Share

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *