Zdraví


Svíčková na smetaně - tradice, která chutná

Svíčková na smetaně – tradice, která chutná

Svíčková na smetaně je tradiční a zároveň i jedno z nejtěžších českých jídel, do jehož přípravy se bojí pustit nejedna hospodyňka. Omáčka se připravuje z kořenové zeleniny a smetany. Pro většinu z nás je svíčková na smetaně slavnostní pokrm, který si připravujeme...


Čtěte více

Tento recept na bylinkové máslo si zamilujete!

Tento recept na bylinkové máslo si zamilujete!

Bylinkové máslo dokonale podtrhne chuť na první pohled obyčejného pečiva, výborně se hodí k pokrmům z masa a pokud si jej necháte rozpustit na vařených či pečených bramborách, zaručeně se budete olizovat až za ušima! Co se přípravy týče, nečekejte nic složitého....


Čtěte více

Angínu můžete překonat i bez antibiotik

Angínu můžete překonat i bez antibiotik

Horečka, bolesti svalů i kloubů a především nepříjemné bolení v krku (zvláště při polykání) signalizuje jediné: angínu! Tohle zánětlivé onemocnění postihující krční mandle určitě zná každý z nás a všichni s ním máme osobní zkušenost. Angínu dostanete v případě, kdy je váš imunitní...


Čtěte více

Jezte zdravě - pstruh na másle

Jezte zdravě – pstruh na másle

O rybách se tvrdí, že by měly být nedílnou součástí našeho jídelníčku především pro jejich příznivé účinky na naše zdraví. Je pravda, že ryby patří mezi výborné zdroje kvalitních bílkovin, jsou bohaté na jód, obsahují vitamíny D a B2 a mimo jiné...


Čtěte více

Co na oběd, když je málo času?

Co na oběd, když je málo času?

Pravdou je, že doba je velmi uspěchaná, ale žaludek se tak či tak přihlásí o slovo. Hlavní jídla jako je snídaně, oběd a večeře bychom šidit neměli. Svačinka se dá sníst i za pochodu, přestože se to nedoporučuje. Ovšem máme-li si udělat...


Čtěte více

Řeřicha bylinka pro zdraví a krásu

Řeřicha bylinka pro zdraví a krásu

Řeřichu zahradní si mnoho lidí spojuje pouze s Velikonocemi, protože je pýchou svátečních stolů a mnozí s ní posypávají pečivo či saláty. Poté řeřicha opět upadne v zapomnění, což je velká škoda, protože je to bylinka plná minerálů a vitamínů, které lidské tělo potřebuje stále....


Čtěte více

Co uvařit k obědu, když vás honí čas

Co uvařit k obědu, když vás honí čas

Co uvařit k obědu, když vás honí čas a vy si nemůžete dovolit stát několik hodin u sporáku s vařečkou v ruce? Tak nad touhle otázkou se čas od času zamyslí snad úplně každý. Vaření sice může být vaším největším koníčkem, ovšem...


Čtěte více

Postřik na česnek a boj s houbomilkou česnekovou

Postřik na česnek a boj s houbomilkou česnekovou

Mezi zahrádkáři se těší čím dál větší oblibě pěstování česneku, který má řadu blahodárných účinků na lidské zdraví. Mimo jiné přináší řadě lidem i gurmánský požitek. Ovšem se vzrůstající produkci česneku dochází i k šíření škůdců, kteří ničí naší úrodu. Snad nejobávanějším škůdcem...


Čtěte více

Page 20 of 72« First...10...1819202122...304050...Last »