Ricinový olej a jeho účinky

Napsal

Olej ze skočce obecného neboli ricinový olej je využíván už od dob starověkého Egypta. Již v té době se používal jako projímadlo, v současné době se z lékařského hlediska využívá například i k vyvolání porodních bolestí.

Široké uplatnění má ricinový olej také v kosmetice, pozitivně totiž působí na vlasy i pleť. Některé ze způsobů využití najdete v tomto článku.

Na jizvy i strie

Mastné kyseliny obsažené v ricinovém oleji podporují schopnost kůže regenerovat, takže je vhodný při hojení jizev. Zároveň pomáhá udržet pružnost a pevnost pokožky, proto se vyplatí mazat si s ním rostoucí bříško v těhotenství. Tím udržíte její vlhkost, takže nejen zabráníte tvorbě strií, ale můžete se těchto již vzniklých drobných prasklinek kůže zbavit.

Pro krásné vlasy i trendy obočí

Trápí vás roztřepené konečky vlasů nebo lupy? Potřebujete vlasy posílit? Zkuste masáže s ricinovým olejem dvakrát týdně před spaním a ráno si vlasy umyjte.

V současné době je velmi populární husté obočí, o řasách ani nemluvě. Jestli toužíte po hustých řasách, potírejte si je ricinovým olejem každý večer před spaním. I obočí podle poslední módy můžete docílit, když si budete olej vtírat vatovou tyčinku do obočí každý večer do té doby, než dosáhnete správné hustoty.

Vyživuje a léčí suchou a podrážděnou pokožku

Ricinový olej obsahuje vitamín E, minerální látky, bílkoviny a dalších živiny, má významné protizánětlivé vlastnosti. Z toho důvodu se používá v kosmetice pro jemnou pleť. Dřív než ho začnete na pokožku aplikovat, udělejte si ale test snášenlivosti, abyste se ujistili, že nejste na ricin alergičtí.

Vhodný je i pro zmírnění tvorby vrásek, změkčení mozolů, používá se ke popraskané kůže i rtů. Masírujte si každý nehet kapkou ricinového oleje a výsledkem budete během krátké doby opravdu překvapeni – přestanou se třepit a budou mnohem pevnější.

Share

Recommended Posts

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *