4 nejlepší přírodní pleťové masky

Napsal

Nemusíte utrácet za pleťgové masky, výživu a hydrataci ji můžete poskytnout ze zdrojů, které pravděpodobně nacházíte běžně ve spíži. Přírodní masky jsou mnohem méně zdrojem alergií a jiných zdravotních problémů, než tomu je u průmyslově vyráběných.

O svou pleť musíme pečovat celoročně, každá roční doba naši pokožku nějak zatěžuje.  V zimě v mrazu rychle vysychá, na jaře je povadlá, je dobré dodat jí energii a důkladně detoxikovat. V letním období na sluníčku se opět vysušuje, navíc je vystavena UV záření. A na podzim je vhodné připravit organizmus a s ním i pleť na dlouhou zimu doplněním vitamínů a další výživy. Co na masky použít a jaká pleť co potřebuje? Mrkněte se na naše tipy.

1. Maska na vyčištění pleti

Maska, která dokonale vyčisti póry a součaqsné působí jako peeling, je z ovesné mouky. V mističce rozmíchejte trosku ovesné mouky s vodou a směs šetrně rozetřete na obličej a dekolt. Masku nechte schnout tak dlouho, dokud nepopraská. Potom ji jemně ale pečlivě odrolte.

2. Maska na projasnění pleti

Pro rozjasnění pleti je vhodná například maska z bílků a medu. 1 – 2 bílky smíchejte s 1 lžičkou medu a vyšlehejte do pěny. Poté masku naneste na obličej. Asi po 10 – 15 minutách masku smyjte a pleť namažte hydratačním krémem.

3. Maska na citlivou pleť

Skvělou regenerační masku pro citlivou pleť si připravíte z avokáda.Dužinu z avokáda rozmačkáejte na kašičku, pak ji prsty rovnoměrně naneste na obličej. Nechte 10 minut působit a pak opláchněte vlažnou vodou.

4. Maska na mastnou pleť

Maska z jablek a skořice má lehké antiseptické účinky, čistí a stahuje póry a zároveň pleť hydratuje a dodává vitamíny. Potřebujete 1 jablko, 1 lžičku bílého jogurtu, 1 lžičku medu, 1/2 lžičky mleté skořice a 1 lžičku ovesných vloček.

Jablko oloupejte a nastrouhejte nebo rozmixujeme, přidejte ostatní přísady a důkladně promíchejte na  jemnou kašičku. Tu pak naneste na obličej a nechte působit.

Share

Recommended Posts

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *