Salát tex-mex

Napsal

Ochutnejte zdravou svačinku – salát tex-mex. Připravíte ho za 20 minut.

Pro dvě osoby potřebujete

Jedna žlutá paprika
Jeden stonek řapíkatého celeru
50 gramů salátu ručila nebo kozlíčku polního
Jedna malá sklenice Kidney fazolí, asi 240 gramů
Tři lžíce vinného octa z bílého vína
Tři lžíce zeleninového vývaru
Půl lžičky středně ostré hořčice
Jódovou sůl
Černý pepř
Jednu lžíci řepkového oleje
Šest plátků vícezrnné bagery

Postup

Papriku omyjeme a rozpůlíme, odstraníme stopku a jádřinec. Papriku pak příčně rozkrojíme na proužky. Pak omyjeme celer, očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Zbylé listy celeru odložíme stranou.
Salát očistíme, umyjeme a necháme odkapat. Fazole přesypeme ze skla do cedníku nebo síta a necháme také odkapat.
Pro přípravu marinády potřebujeme ocet, vývar, hořčici, sůl a pepř. Vše smícháme a přidáme olej. Důkladně promícháme. Pak vše vložíme do misky a smícháme s marinádou. Hotový salát nachystáme na dva talířky a ozdobíme lístky celeru nebo petržele. Podáváme s chlebem.

TIP : zeleninový salát se dá snadno přibalit s sebou,ť už do práce jako svačinu či jako jídlo na venkovní picknick.

Share