Tipy na rychlý oběd do 40 minut

Napsal

Máte rádi doma uvařená jídla, ale stále bojujete s nedostatkem času? Pak právě pro vás jsou naše dva recepty na “rychlovky” z těstovin. Sázíme na zdravý životní styl, takže jsme v obou případech zvolili celkem nezvyklou kombinaci s rybou.

Pro rychlou přípravu jídel jsou těstoviny ideální volba – než se uvaří, připravíte si omáčku nebo směs masa a zeleniny, s ním je v závěru zamícháte. Pak už stačí jen jednotlivé porce posypat strouhaným sýrem podle chuti a můžete servírovat.

Špagety s tuňákem a olivami

Na tento pokrm budete potřebovat:

  • 1 balíček špaget
  • 1 cibuli
  • 1 bílou papriku (nebo dvě, podle chuti)
  • 2 – 3 oloupaná rajčata, případně drcená v plechovce, v nejhorším případě rajčatový protlak
  • 1 větší plechovka drceného tuňáka
  • 1 balení zelených oliv
  • trochu oleje (jestli máte tuňáka v oleji, slijte ho do pánve pod cibuli)
  • česnek, oregano či směs italského koření
  • sůl, pepř

Špagety uvařte obvyklým způsobem. Než se uvaří, osmahněte na pánvi nakrájenou cibuli spolu s česnekem a paprikou. Potom přidejte rajčata nebo protlak a chvilku poduste. Na závěr doplňte drceného tuňáka a olivy, aby se vše prohřálo a chutě spojily. Jednotlivé porce můžete posypat parmezánem, ale špagety chutnají i bez něj.

Penne s lososem a avokádem

Do druhého jídla se přidává uzený losos, který se nemusí tepelně upravovat, takže je velmi rychle hotovo. Připravte si:

  • 1 balíček těstovin (nemusí být zrovna penne)
  • 2 avokáda
  • 200 g uzeného lososa
  • 3 – 4 lžíce oleje (olivový nebo slunečnicový)
  • česnek
  • šťáva z 1 citronu
  • hrst sekané petrželky (nejlépe hladkolisté)
  • sůl, pepř

Opět dejte nejdříve vařit těstoviny. Mezitím si připravte hladkou pastu z ostatních ingrediencí. Všechny suroviny kromě lososa a poloviny petrželky dejte do mixéru a dobře rozmixujte. Pastu smíchejte s uvařenými těstovinami a přidejte na kousky nakrájeného lososa a na závěr zasypejte zbylou petrželkou.

Share

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *