Skvělé špenátové palačinky s lososem

Napsal

Palačinky patří k oblíbeným pokrmům malých i dospělých strávníků. Zatímco děti mají raději palačinky sladké, s marmeládou, tvarohem nebo nutelou, starší občas rádi experimentují se slanými náplněmi. 

Známou variantou jsou palačinky se špenátem, které si můžete dopřát jako lehký oběd nebo večeři. A stačí k tomu jen špenát připravený tak, jak jste zvyklí si ho dělat k masu, klidně i špenátový protlak. Kulinářským zážitkem a skvělým pohoštěním pro přátele jsou špenátové palačinky s lososem podle následujícího receptu.

Recept na špenátové palačinky

Jsou originální a velice dobré. Zaujmou na první pohled a věřte, že se špenátovými palačinkami sklidíte velký úspěch. Na jejich přípravu potřebujete:

  • 200 g čerstvého baby špenátu
  • 150 g hladké mouky
  • 250 ml mléka
  • 2 vejce
  • trošku soli
  • olej nebo máslo na opečení

Z tohoto množství vytvoříte asi 6 palačinek. Těsto si připravíte tak, že všechny suroviny dáte do mixéru (blenderu, smoothie makeru a podobně) a dohladka umixujete. Připravte si středně velkou pánev, rozehřejte na ní trošku oleje nebo másla (ideálně přepuštěného – ghii, protože se nepřepaluje) postupně upečte slabé palačinky. Zbývá jen připravit si náplň z uzeného lososa.

Náplň z lososa a čerstvého sýra

Na náplň si připravte tyto suroviny:

  • 150 g čerstvého sýra (Ricotta, Lučina, Philadelphia, Almette)
  • 2 lžíce kysané smetany nebo té ke šlehání
  • 100 g uzeného lososa
  • trošku šťávy z citronu

Lososa si nakrájejte na nudličky. V misce smíchejte sýr se smetanou a šťávou z citronu, přidejte nakrájeného lososa a jestli je to nutné, dochuťte solí a pepřem. Palačinky namažte směsí, srolujte a nakrájejte na centimetrové jednohubky. Na tácku je ještě můžete dozdobit kouskem lososa a lístkem baby špenátu. Můžete si je ale naservírovat i jako lehkou večeři nebo oběd, třeba s miskou zeleninového salátu.

Share

Recommended Posts

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *