Pečený králík

Napsal

Mezi zdravé maso patří i králičí. Upečte si králíka a nebudete litovat. Toto maso lze kombinovat například s houbami, zeleninou apod. Záleží na chuti strávníků. Králíka upečete za hodinu a půl.

Potřeby pro 2 osoby

700 gramů králičího masa
Jódová sůl
Černý pepř
100 gramů cibule šalotky nebo postačí i malá cibule
Jeden stroužek česneku
Dvě papriky, nejlépe červenou a žlutou
1 a půl polévkové lžíce olivového oleje
Jedna větvička estragonu
Půl lžičky semínek fenyklu
Tři lžíce noilly prat (víno wermut)
200 mililitrů drůbežího vývaru

Postup

Troubu předehřejeme na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C a plynovou na 3. – 4. stupeň.
Králičí maso omyjeme studenou vodou a opatrně osušíme. Proklepeme prsty, poté potřeme solí a pepřem.
Šalotku oloupeme a rozčtvrtíme. Česnek také oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Papriku jemně oškrábeme škrabkou, rozpůlíme a očistíme. Pak nakrájíme podélně na proužky asi na šířku prstu.
Olej rozpálíme na pekáči a na mírném plameni osmahneme maso dozlatova. Šalotku, česnek, estragon a fenyklová semínka přimícháme a krátce osmažíme. Vše přelijeme wermutem a polovinou drůbežího vývaru. Přidáme nakrájenou papriku, osolíme a opepříme. Pak pekáč přikryjeme poklopem a dáme péct.
Pekáč vložíme do vyhřáté trouby a králíka pečeme asi 40 minut. Sem tam podlijeme zbylým drůbežím vývarem a maso obrátíme.

Share

Recommended Posts

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *