Dietní večeře z kuřecího masa

Napsal

Kdykoliv potřebujete uvařit rychle, je nejlepší řešení připravit něco z kuřecího masa, především z prsou. Obvykle pak můžete jídlo podávat do 20 minut. Dietní večeře z kuřecího masa je klasika, ke které se uchylují nejen ti, kdo hubnou, ale i sportovci.

Říká se, že kuře můžete upravit stokrát jinak, jenže nakonec nápady stejně dojdou a tak nad kouskem masa přemýšlíte, jak ho upravit tentokrát. Proto vám dnes přinášíme inspiraci, a to v podobě hned 2 receptů.

Kari bulgur se zeleninou a kuřecím masem

  • 2 kuřecí prsa
  • 1 hrnek bulguru
  • 2 hrnky krájené zeleniny podle chuti, může být i mražená (hrášek, kukuřice, červená kapie, mrkev, květák, fazolky a další)
  • 1 lžička kari a ještě trošku kurkumy
  • sůl, olej

Bulgur opláchněte a v osolené vodě vařte na mírném ohni asi 15 minut. Pak ho sceďte a nechte stranou, než připravíte kuřecí směs. Kuřecí prsa nakrájejte na kousky, osolte, orestujte  na oleji a přidejte zeleninu. Když změkne, přisypte koření a pořádně promíchejte. Dejte pozor, aby se vám koření nepřipálilo. Nakonec vmíchejte uvařený bulgur a restujte ještě 1-2 minutky, dokud se koření krásně neobalí okolo bulguru. Podle chuti přisolte a podávejte.

Náš tip: stejným způsobem můžete připravit kuřecí maso s kuskusem. Tato varianta je o to jednodušší, že kuskus jen přelijete vařící vodou a necháte nabobtnat, což stihne, než orestujete maso.

Rychlý těstovinový salát

  • 1 kuřecí maso
  • grilovací koření nebo koření Gyros
  • zelenina – rajče, paprika, okurka, cibule
  • balkánský sýr
  • vařené těstoviny (mohou být celozrnné)
  • sůl, olej

Maso nakrájejte na nudličky, obalte ho v trošce koření (pokud použijete koření na gyros, vrátíte se na chvilku do slunného Řecka) a osmahněte na pánvi s toroškou oleje. Maso nechte vychladnout a mezitím si nakrájejte zeleninu, jako když připravujete šopský salát, tedy na drobné kousky. Zeleninu osolte. Rajčata si pustí šťávu a vy už nebudete potřebovat žádnou zálivku. Nakonec všechno smíchejte: zeleninu, vařené těstoviny a vychladlé maso i s olejem, na kterém jste ho osmahli. Nakonec přidejte balkánský sýr nakrájený na kostičky nebo nastrouhaný na hrubém struhadle.

Záměrně neuvádíme poměr surovin, protože každému chutná salát jinak. Někdo má raději víc těstovin, někdo raději zeleninu. Zkuste experimentovat a svůj poměr si vylaďte sami.

Share

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *