Chuťovky s ananasem

Napsal

Mnoho lidí se s ananasem v kuchyni bojí kouzlit, neboť mají strach z jeho výrazné sladké chuti a trošky trpkosti, pro kterou je typický. Pravda je taková, že tohle exotické ovoce může mít na talíři mnoho podob a může se stát součástí spousty pokrmů, kterým dodá onu třešničku na závěr. Ruku na srdce: jak jste na tom s ananasem vy? Také patříte k lidem, kterým tohle výrazně žluté ovoce nahání hrůzu, nebo se naopak řadíte mezi ty, kteří se s ním nebojí experimentovat a v kuchyni s jeho pomocí zkouší nové věci? Pokud se přikláníte ke druhé možnosti, pak je náš dnešní článek vystižený názvem „chuťovky s ananasem“ určený právě pro vás!

TE4IAVmgZX7IG6x1I6h8a1N7_DzN7m3yx0SwourZJ1E

1. Velice rychlý salát s ananasem

Recept jednoduchý na přípravu, který vám zabere jen několik málo minut, ale svou chutí vás naprosto odrovná.

Potřebujete:

  • plechovku ananasu nebo jeden čerstvý ananas
  • 200 g sýru čedar
  • 150 g šunky
  • 2 lžíce majonézy

Postup:

  1. Čedar nastrouhejte na jemno. Přidejte k němu na kostičky nakrájený ananas, na drobné kostičky pokrájenou šunku a spojte majonézou. Před podáváním není na škodu salát vyhladit.

2. Ananas na zapečený způsob

Skutečně rychlý dezert, jehož snadnou a rychlou přípravu oceníte především tehdy, kdy se vám za dveřmi objeví nečekaná návštěva.

Potřebujete:

  • 700 g kompotovaného ananasu nebo jeden čerstvý ananas
  • 100 g cukru krupice
  • 240 máslových sušenek
  • 100 g rozpuštěného másla

Postup přípravy:

  1. Ananasový kompot nebo na kostičky nakrájený ananas dejte do hrnce, přidejte cukr a míchejte do té doby, než se cukr rozpustí. Do zapékací misky naskládejte ananas a dejte zapéct na cca 25 minut při 180°C.
Share

Recommended Posts

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *