Chřestová polévka s kuřetem

Napsal

Zdravou polévku, kterou uvaříte za 35 minut, zvládne jednoduše připravit každá kuchařka.

Potřeby pro 2 osoby

250 gramů kuřecích prsíček
Jedna cibule šalotka
Jeden kousek zázvoru asi 2 centimetry
Jedna polévková lžíce sójového nebo řepkového oleje
Na špičku nože kari koření
Jódová sůl
Bílý pepř
Dvě lžičky instančního kuřecího vývaru
Jeden až dva stonky citrónové trávy
Půl kila zeleného chřestu
Půl svazku koriandru nebo petrželky

Postup

Kuřecí prsíčka proklepeme prsty a nakrájíme na nudličky. Šalotku a zázvor oloupeme a očistíme, obojí pak nakrájíme na malé kostičky. V hrnci rozpálíme olej a kuře jednu minutu smažíme. Přidáme cibulku, zázvor a kari koření, chvíli smažíme a potom maso ještě osolíme a opepříme.
850 mililitrů vody a kuřecí vývar vložíme do hrnce. Omyjeme citrónovou trávu, povadlé lístky odstraníme. Stonek rozkrojíme na půl a přidáme do vývaru. Vše přivedeme do varu, přikryjeme pokličkou a na mírném plameni necháme 10 až 15 minut vařit.
Chřest umyjeme, konce odřízneme a spodní část očistíme. Od špičky zešikma nakrájíme na asi tři centimetry dlouhé kousky. Nakrájený chřest vložíme do polévky a vaříme asi 8 až 12 minut.
Koriandr nebo petrželku opláchneme, otřepeme dosucha a otrháme lístky. Z polévky vyndáme naběračkou kousky citrusové trávy. Dochutíme solí a pepřem a podáváme s lístky bylinek.

TIP – čerstvý zelený chřest ze Středomoří je bohužel k dostání pouze v letní sezóně. Oškrábanou spodní třetinu můžete snadno zmrazit a vydrží až půl roku.

Share

Recommended Posts

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *