Babicovy dobroty aneb Televizní vaření

Napsal

Babicovy dobroty aneb Televizní vařeníNadešla sobota večer, jste za celý den příjemně unavena, a tak využijete lákavou možnost usadit se před televizor. Kouzelným tlačítkem naladíte televizní pořad Babicovy dobroty. A protože ještě nemáte vymyšleno, co dáte zbytku rodiny k večeři, bedlivě se zadíváte. Pokud se o tomto pořadu a o samotném kuchaři chcete dozvědět více, věnujte malou chvilku i dnešnímu článku.

Kdo je Jiří Babica

Tohoto sympatického kuchaře můžeme považovat za kouzelníka kulinářského umění. Slibnou kariéru nastartoval již v pražských hotelech Palce a Ambassador, kde se v mládí učil vařit. Po vykonání tehdy povinné vojenské služby už musel vydělávat, a tak jako ještě ne moc zkušený kuchař nastupuje do hotelu Alcron v Praze, kde zůstal asi devět let. Z České republiky do sousedního Německa ho před dvaceti lety odvedla až láska. V další etapě svého života pracuje ve vyhlášené restauraci Zlatá Praha v Kolíně nad Rýnem. Mimo jiné Jiří Babica patří i mezi sportovce. I to mu mnohdy pomohlo při zkoumání podrobností z oblasti jídla. V mládí se také zajímal o cestování a při té příležitosti zkoumal, jak žijí a hlavně co jedí lidé z ostatních koutů světa. Inspiraci nalezl ve všech kontinentech, například v Japonsku, Karibiku, Malajsii, na Havaji i na Novém Zélandu.

Babicovy dobroty to je ta správná kulinářská show

Jiří Babica ve svém pořadu Babicovy dobroty představuje nejen zázraky z české kuchyně, ale nabídne i ochutnávku jídel ze zahraničí. V Babicových dobrotách se vaří celkem tři jídla. V každém pořadu navíc ještě účinkuje žena, která by ráda všem ukázala, jak právě ona vaří tu či onu specialitu. Další recepty už pochází z rukou Mistra. Postup jednotlivých jídel je názorně ukázán před zraky diváků, kteří se tak mohou dostatečně nabažit a nalákat.

Speciální recept z rukou Mistra – Chilli con carne

Babicovy dobroty aneb Televizní vařeníNa přípravu potřebujete

450 g mletého hovězího masa, 2 cibule, 2 papriky, 1 mrkev, 1 střední celer, 1 plechovka sterilovaných rajčat, podle chuti červené víno, 100 ml zeleninového vývaru (z kostky), 150 g sterilovaných červených fazolí, podle chuti sterilovaná kukuřice, podle potřeby olivový olej, 2 stroužky česneku, podle chuti chilli, podle chuti tymián, podle chuti sůl, podle chuti pepř

Postup

Na pánvi rozpálíme olej a mleté hovězí maso na něm osmahneme. Přidáme nakrájenou cibuli, mrkev, celer, papriku, opepříme a osolíme. Okořeníme chilli kořením, zeleninovým vývarem v kostce a tymiánem. Vše zalijeme dvěma deci červeného vína a přimícháme sterilovaná rajčata.

Kdyby byla celá směs příliš hustá, přilijte trochu vody. Přikryjeme pokličkou a za občasného míchání necháme dvacet minut dusit. Potom přisypeme kukuřici a červené fazole – vše sterilované. Promícháme a podáváme s pečivem.

Nezbývá než popřát dobrou chuť.

Share

Recommended Posts

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *