Americký tvarohový koláč

Napsal

Americký tvarohový koláčPotěšte své chuťové buňky opět něčím novým a vyzkoušejte tento jedinečný recept na americký tvarohový koláč.

Potřebné suroviny:

  • 225 g polohrubé mouky
  • 200 g másla
  • 150 g cukru moučka
  • citronová kůra
  • pomerančová kůra
  • 1 vanilkový cukr
  • 800 g tvarohu
  • 5 lžic mléka
  • 3 vejce

Postup přípravy:

Do větší mísy dáme 200 g mouky, 125 g studeného, na kousky nakrájeného tuku, přidáme 1 žloutek, citrónovou a pomerančovou kůru a vypracujeme hladké těsto. Zabalíme je do fólie a pak necháme 1 hodinu odpočinout v lednici. Potom těsto rozválíme mezi 2 vrstvami fólie do kruhu o průměru asi 26 cm. Vymastíme dortovou formu o témže průměru. Vložíme do ní těsto, několikrát je propíchneme vidličkou a předpečeme asi 12 – 15 minut v předehřáté troubě na 200 °C. Necháme vystydnout.

Zbytek tuku, cukr a vanilkový cukr utřeme do pěny. Dále přidáme tvaroh, mléko, zbytek citronové a pomerančové kůry a utřeme do hladké hmoty, kterou spojíme s vejci, dalšími dvěma žloutky a moukou. Vymícháme krémovou hmotu.

Zbylé těsto vyválíme opět mezi 2 fóliemi na pás o velikosti asi 12 x 40 cm. Pásy těsta podélně rozpůlíme, vyložíme jimi dokola dortovou formu, okraje těsta přeložíme a pevně stiskneme. Formu naplníme krémem a v předehřáté troubě pečeme při mírné teplotě asi 10 minut. Potom teplotu snížíme na 100 °C a koláč pečeme dále asi hodinu. Podáváme vystydlé.

Share

Recommended Posts

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *