Zelné závitky na víně

Napsal

Zelné závitky na víněDocházejí vám napády co vaší početné rodince uvařit k dobrému a sytému obědu? Chcete si navíc dobře pochutnat? Proto vyzkoušejte tento jedinečný recept, který vám jistě zachutná.

Potřebné přísady:

1 hlávka červeného zelí
sůl
350 g vepřových panenek
2 1/2 lžíce másla
125 g šunky
1 vejce
1 žloutek
2 lžíce strouhanky
1 lžíce zakysané smetany
2 lžíce suchého sherry
pepř
250 ml červeného vína
125 ml vývaru (z kostky)
250 ml smetany

Postup přípravy:

Osm zelných listů krátce povaříme v osolené vodě, zchladíme studenou vodou a necháme okapat. Maso opečeme ze všech stran na lžíci másla a pokrájíme na kostičky. Šunku nakrájíme a smícháme s masem, vejcem, žloutkem, strouhankou, kysanou smetanou a scherry. Osolíme, opepříme. Vždy na dva zelné listy rozložíme nádivku. Svineme do závitků, převážeme a opečeme. Přilijeme víno, vývar a podusíme. Poté závitky vyjmeme, omáčku rozmícháme se smetanou a ještě krátce povaříme.

Share

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *