Špenátové rizoto

Napsal

Špenátové rizotoMáte rádi zdravá jídla, ale už vám dochází nápady, jak si své obědy zpestřit a obohatit?! Právě proto vám přinášíme tento jedinečný recept na přípravu špenátového rizota, které určitě zachutná i vám.

Špenátové rizoto

Suroviny na 4 porce

300 g špenátu
3 stroužky česneku
150 g rýže Natural
100 ml zeleninového vývaru
3 lžíce oleje
sůl
pepř
petrželová nať
100g strouhaného sýra

Příprava

Mražený špenát necháme chvíli povolit. Čerstvý špenát důkladně omyjeme a dáme na síto okapat. Poté jej nasekáme na menší kousky. Řapíky listů odřízneme. Na pánvi rozehřejeme olivový olej. Česnek oloupeme a jednotlivé stroužky prolisujeme. Poté jej společně se špenátem vložíme na pánev a lehce osmahneme. Špenátové listy musí trochu povadnout.

Rýži propláchneme a přidáme ke špenátu. Přisypeme strouhaný sýr (například eidam nebo parmezán). Petrželovou nať omyjeme, vodu setřepeme a petržel nasekáme nadrobno. Vmícháme ji k rýži. Přilijeme zeleninový vývar.

Vše promícháme a dusíme tak dlouho, až rýže změkne. Podle chuti rizoto osolíme a opepříme. Rozdělíme na talíře a posypeme zbylým sýrem. Dozdobíme snítkou petrželové natě, a je hotovo.

Dobrou chuť!

Share

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *