Salát Tabbouleh s bulgurem a sýrem feta

Napsal

Salát Tabbouleh s bulgarem a sýrem fetaMáte chuť na něco opravdu dobrého, sytého a zároveň zdravého? Proto vám přinášíme jedinečný recept na pochoutkový salát, který vám určitě bude chutnat. Proto čtěte dál!

Potřebujete

100 g hrubého bulguru
50 ml olivového oleje
sůl a pepř
1 římský salát
1 jarní cibulka
1 červená cibule
160 g řeckých oliv
200 g cherry rajčátek
240 g sýru feta
2 citrony
pažitka, zelená petrželka, bazalka

Postup přípravy

Důležitou složkou tohoto salátu je bulgur, nazývaný také bulgurová pšenice nebo pšeničné kroupy. Dělá se ze sušených a rozdrcených pšeničných zrn a běžně se prodává už i u nás. Bulgur povaříme v osolené vodě přibližně 15 minut, aby byl měkký. Scedíme ho a necháme vychladnout.

Dressing vyrobíme tak, že šťávu ze dvou citronů v misce smícháme s olivovým olejem, solí a pepřem.

Salát – cherry rajčátka pokrájíme na půlky, červenou a jarní cibulku najemno nasekáme a přimícháme čerstvé bylinky – pažitku, petrželku a bazalku. Do velké mísy dáme očištěný římský salát (větší listy potrháme, menší ponecháme celé). Přidáme půlky rajčátek, nasekanou cibulku, bylinky a povařený vychladlý bulgur. Všechno zamícháme a ochutíme dressingem. Na závěr na salát naklademe vypeckované řecké olivy (nejlepší jsou z oblasti Kalamita) a taky sýr feta pokrájený na kostky.

Share

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *